Theo Schuurmans (CD&V) stelt lijst voor

CD&V Hamont-Achel heeft haar lijst met 23 kandidaten voorgesteld. Burgemeester Theo Schuurmans fungeert als lijsttrekker en is tevreden met zijn steunpilaren. "De gemiddelde leeftijd van onze lijst is 43 jaar, we trekken met een ervaren ploeg naar de kiezer", laat hij weten.

Naast een resem veertigers en vijftigers telt de lijst ook zes kandidaten onder de veertig jaar en vijf kandidaten ouder dan zestig. "We zorgen zo ook voor jeugdig enthousiasme en grijze ervaring. Er is één oranje draad in het team: al onze kandidaten zijn 'thuis' in Hamont-Achel. Het is een mooie doorsnede van onze bevolking. Voor ons is dit meteen ook het startschot van de verkiezingscampagne", gaat Schuurmans verder. "We hebben de voorbije zes jaar hard gewerkt om Hamont-Achel nog mooier te maken. We kozen voor investeringen zonder aan de financiële gezondheid van onze gemeente te raken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we op 14 oktober een goed rapport zullen krijgen van de kiezer én een mandaat om zes jaar verder te werken."


Op de tweede plaats staat Kelly Donné, Serge Vander Linden vervolledigt de top drie. Mieke Van Hout geldt als lijstduwer. Voor de sjerp lijkt het een strijd te worden tussen Schuurmans (CD&V) enerzijds en Rick Rijcken (PRO) anderzijds. (BVDH)