Wie kan Ella-June en haar gezin helpen aan een gloednieuwe Oscar-knuffel

Ella-June met haar knuffel en haar oma, die een oproep wil lanceren.
Geert De Rycke Ella-June met haar knuffel en haar oma, die een oproep wil lanceren.
Al zes jaar lang heeft Ella-June (6) een konijnenknuffel die luistert naar de naam Oscar. Het meisje heeft autisme, en is erg gehecht aan de knuffel, waardoor ze niet zonder kan. De familie beschikte over twee konijnen, maar na zes jaar en een dagelijkse wasbeurt begint de knuffel te verslijten, alleen wil Ella-June geen andere knuffel hebben. “We kochten al verschillende anderen, maar ze wil enkel Oscar. Dus voor de knuffel volledig versleten is willen we graag een nieuwe, alleen maakt de fabrikant ze niet meer", zegt oma Veerle D'hooghe. 

De ouders en grootouders van Ella-June zijn wanhopig. De dochter van Jolien kampt met een autismestoornis, en is enorm gehecht aan Oscar, haar knuffel van G-line, die ze al jaren heeft. “Ella-June slaapt er dag en nacht mee, neemt hem mee in de badkamer terwijl ze een bad neemt, ze laat hem nooit los", aldus mama Jolien. Het gezin heeft er twee, en wassen de konijntjes elke dag, waardoor ze zwaar afzien en beginnen te verslijten. “Oscar is zelf al een oortje kwijt, en begint gaten te vertonen, daarom zoeken we een nieuwe, maar het moet wel dezelfde knuffel zijn, want een andere wil ze niet mee spelen", klinkt het. 

De zoektocht verloopt echter niet eenvoudig. Al meer dan een jaar zoekt de familie naar een soortgelijke knuffel. “We vonden de knuffel destijds in een decoratiewinkel, dus niet in een FUN of een andere winkel. We waren er meteen verliefd op en ook mijn kleindochter kan niet meer zonder", zegt oma Veerle. “We hebben al andere knuffels van het merk G-line gekocht, maar deze blijven gewoon liggen, en Oscar neemt ze altijd mee, zelf naar school, waar ze dan altijd even boos wordt als ze hem moet afgeven in de auto", klinkt het. 

De knuffel Oscar raakt versleten, maar de familie vindt geen nieuwe meer.
Geert De Rycke De knuffel Oscar raakt versleten, maar de familie vindt geen nieuwe meer.

De familie heeft al contact gehad met verschillende winkels die de fabrikant als leverancier hebben, maar daar kregen ze tot nog toe geen reactie. “Het bedrijf maakt elk jaar een andere knuffel, maar we hopen dat ze voor ons misschien een uitzondering kunnen maken”, klinkt het. Intussen kijkt het gezin er overal zelf naar uit. “Zelf als we een winkel in het buitenland binnen gaan kijken we of we er de knuffel niet vinden. We hebben zelf al in Frankrijk gezocht maar nergens gevonden", klinkt het. 

De familie hoopt nu door onze krant te contacteren dat ze mogelijks toch een reactie krijgen. “Of dat het bedrijf dit ook oppikt en ons kunnen helpen. Ik zou er dan meteen vijftig kopen, zodat mijn dochter voor de rest van haar leven verder kan", zegt mama Jolien. “Wij hopen echt dat iemand de knuffel herkent of nog in huis heeft zodat we Ella-June kunnen helpen.” Wie meer info heeft over waar ze zo een knuffel kunnen vinden of er zelf een heeft kan contact opnemen met hen via dit e-mailadres: vdhooge@hotmail.com. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • veerle d'hooge

  Hartelijk dank aan alle lezers voor jullie reacties en jullie mails. We hebben al 5 nieuwe exemplaren kunnen bestellen op verschillende websites die ons doorgestuurd zijn door de lezers van HLN. Hopelijk zijn het nu de juiste knuffels die Ella-June haar "oscareken" kunnen vervangen want op zo'n website is toch nog anders dan in de winkel de juiste te kunnen uitkiezen. Alvast iedereen al hartelijk bedankt voor de aangeboden hulp. Vele groeten, Veerle (fiere meme van Ella-June)

 • Marc Sierens

  We hebben enorm,respect voor die kinderen,maar wat we nu zien is dat de ouders zelf de moeite niet doen om echt te zoeken,zet het probleem op FB en wat je vraagt komt in grote getaale gratis naar ons toe.nieuwe Trent zeker.

 • Temmerman ingrid

  Mijn klein dochter heeft dit ook met een dekentje (dekbed overtrek baby) ik heb kussentjes gemaakt en inderdaad deze kindjes zijn zo gehecht was hipo green van bij ikea spijtig maken ze deze ook niet meer .. heb via google foto upload gevonden de stof online in Denemarken veel succes hopelijk vind je er want ze hebben dit inderdaad nodig ❤

 • Ronny Vansteelandt

  Dat word precies een trend. Maar dan een hele mooie. Ik hoop op evenveel succes zoals bij dat meisje met de kikkerknuffel.

 • Tine Desmyter

  Er is een site in frankrijk die alle knuffels heeft Doudous perdu Opgericht omwille van deze problemen