Vijftig verschillende bieren op Hamse Biermarkt

Ook een gewone pils kan smaken, vinden deze bezoekers.
Foto Copyright : Geert De Rycke Ook een gewone pils kan smaken, vinden deze bezoekers.
De vijfde editie van de Hamse Biermarkt bracht opnieuw heel wat volk op de been. "Een gezellige bedoening voor jong en oud, maar voornamelijk voor wie van bier houdt", klinkt het bij de bezoekers.

"Het is steeds fijn dat we hier een biertje kunnen proeven dat voor ons eerder onbekend is. Zo ontdekken we eens wat nieuws, eigenlijk zijn er best nog veel verschillende bieren."


Dit jaar kwamen vijftien verschillende brouwerijen langs om zo'n vijftig verschillende bieren te promoten. De Hamse Biermarkt is voortgegroeid uit het Belgische biersoortenrecord dat een vijftal jaar geleden georganiseerd werd op het Koning Albertplein. "De recordpoging is verleden tijd, maar het gezelligste ervan hebben we wel behouden: de biermarkt", zegt organisator Nico Van Puyenbroeck. Op de biermarkt dit jaar waren onder andere enkele erg lokale brouwerijen te vinden. Zo was brouwerij Steeman uit de Dendermonste deelgemeente Mespelare er met hun Hopmonkey, Knife & Fork en Monk's Percolator en ook de Dendermondse brouwerij Vicaris was aanwezig.


Er werd voornamelijk gedegusteerd en eens de biertjes binnen waren, was het tijd voor een dansje tijdens optredens van onder andere Superstation, Ad Fundum en De Stemband.


(KDBB)