Vijf jaar cel voor 26-jarige die jongeman zes messteken gaf in park

Adnan D. moet vijf jaar de cel in voor de messteken die hij een jongeman toebracht.
Geert De Rycke Adnan D. moet vijf jaar de cel in voor de messteken die hij een jongeman toebracht.
Adnan D. (26) uit Hamme moet van de Dendermondse rechter vijf jaar de gevangenis in. Hij stond terecht wegens poging moord omdat hij vorige zomer een jongen te lijf ging met een mes. Zes messteken over het hele lichaam waren het lot van het slachtoffer. Zelf bleef D. ontkennen dat hij messteken had toegediend, maar dat geloofde de rechter niet.

De feiten speelden zich af op 29 juli 2018, in een onverlicht park in Hamme. Het kwam er tot een confrontatie tussen D. en Jeffrey, een jongen die in een jeugdinstelling in Hamme verbleef. Eerder die dag waren er al moeilijkheden geweest tussen de twee en nog een vriend van Jeffrey. De twee vrienden waren op weg naar de nachtwinkel toen D. hen bedreigde, iets wat ook de weken voordien al meermaals was gebeurd. Remco kreeg klappen, Jeffrey kon terug naar de jeugdinstelling vluchten. Maar niet zonder dat D. hem naschreeuwde “als je terug een voet uit de instelling zet, ben je dood”

Naar park gelokt

“Nog diezelfde avond werd Jeffrey door D. naar het park gelokt, die wilde - zogezegd - de ruzie uitpraten”, vertelde de advocaat van het slachtoffer aan de rechter. “Maar hij werd aangevallen door D. met een mes. Terwijl hij op de grond lag, werd hij gestoken op diverse plaatsen in zijn lichaam, met daarbovenop nog een reeks slagen en schoppen. Jeffrey kreeg een klaplong, verloor anderhalve liter bloed en raakte bewusteloos. De jongen kroop door het oog van de naald om te overleven en is op de dag van vandaag zowel mentaal als fysiek nog altijd niet hersteld. Fysieke inspanningen lukken niet. Zijn droom om profvoetballer te worden, moest hij opbergen. Het trauma is nog altijd groot en elke nacht zijn er nachtmerries. Jeffrey durft niet meer alleen over straat te lopen, want hij is voortdurend bang.”

Dader ontkent

D., geen onbekende voor het gerecht met een strafblad dat ondanks zijn jonge leeftijd al liefst 27 veroordelingen telt, bleef altijd volhouden dat hij geen messteken toediende. Hij beweerde dat Jeffrey een mes had en er enkel een schermutseling plaatsvond waarbij de jongen op de grond viel. Voor de openbaar aanklager was dat “praat voor de vaak”. “Moordpoging met voorbedachten rade is het”, zei procureur Ann Soenens. “De steekpartij kwam er niet toevallig. Als je iemand op zes plaatsen messteken toedient, dan is er duidelijk een wil tot doden. Er is bovendien een motief: D. was kwaad omdat Jeffrey hem bij de politie had verraden voor de uitgifte van vals geld. Zijn eerdere veroordelingen wegens geweldplegingen, tonen aan dat deze beklaagde geen enkel respect voor andere personen heeft. Met als triest hoogtepunt deze poging tot moord.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sandra raemdonck

    is nog veel te weinig, is gekend in hamme en heeft al vele misdaden gepleegd! Moest een vele langere straf krijgen

  • Marc Rooms

    voor moordpoging vind ik 5 jaar eigenlijk veel te weinig. Gezien hoeveel jaar er maar effectief van gezeten moet worden is 10 jaar eerder op zijn plaats.