Stemmen op kandidaten Miraprijs

Nog tot en met 10 oktober kunnen alle Hammenaren hun stem uitbrengen voor hun favoriet voor de Miraprijs. Dit jaar krijgt zowel een persoon als een vereniging of instelling de Hamse prijs.


De Hamse Miraprijs gaat om de twee jaar naar een persoon die aan Hamme extra uitstraling gaf. Het jaar dat de prijs niet naar een persoon gaat, wordt die uitgereikt aan een vereniging of instelling die Hamme op de kaart zette. Dit jaar werd gekozen om zowel een Hamse persoon als een vereniging of instelling de prijs te geven.


In de categorie individuen nomineerde het Miraprijscomité dit jaar Luc Tassent, Marcel Vanhoyweghen en Tony Baert. Tassent staat al vijftig jaar in voor de techniek bij toneelkring 'Voor God en den Evenmensch'. Vanhoyweghen is al jarenlang dirigent van het Meulenbroekkoor. Baert is in Kastel al decennialang de drijvende kracht in plaatselijke verenigingen.


In de categorie verenigingen kan er gestemd worden voor de klokkenluiders van Zogge, Speelpleinwerking Hamme vzw, toneelvereniging Trouw aan Kunst en toneelvereniging Voor God en den Evenmensch. Stemmen kan via www/hamme.be /miraprijs of via het formulier in De Kleine Wuiten. (KDBB)