Rita Buggenhout is nieuwe directeur in KOHa Zogge

Copyright : Geert De Rycke
Rita Buggenhout is voortaan directeur van de twee vestigingen van KOHa Zogge. De dame uit Grembergen was de voorbije drie jaar ook al directeur van de twee vestigingen van KOHa Sint-Anna.

Tot vorig schooljaar was het mevrouw Suzy Sterckx die de leiding had in KOHa Zogge. Zij wordt sinds 1 september opgevolgd door Rita Buggenhout (56) uit Grembergen. Buggenhout heeft al meer dan vijftien jaar ervaring met het leiden van een school. De voorbije drie jaar was ze ook al directeur in KOHa Sint-Anna. "Ik ben voortaan halftijds directeur in KOHa Sint-Anna, dat omvat de vestiging in Sint-Anna zelf en de vestiging Groene Boomgaard en halftijds in de twee vestigingen in Zogge. Voor beide scholen heb ik een collega die me helpt bij mijn job." Dat wil zeggen dat Buggenhout dit schooljaar directeur is van 334 leerlingen.


In Zogge werd het nieuwe schooljaar alvast ingezet met als jaarthema 'Ti Ta Tovertaal'. Meteen werd er ook een gloednieuwe leesklas geopend. "Per klasgroep kunnen de leerlingen terecht in de knusse klas om samen een boekje te lezen. Op die manier willen we taal extra onder de aandacht brengen", zegt Buggenhout. "De leesklas is de verdienste van zorgcoördinator Anke Tassent die me ook bijstaat als directeur." (KDBB)