Hamme-middenvelder Robbie Ringoet (21) maandenlang out met horrorblessure: “De warme berichtjes doen enorm veel deugd”

Robbie Ringoet (21) moet maandenlang revalideren.
Sam Ooghe Robbie Ringoet (21) moet maandenlang revalideren.
Een klein drama, gisteren tijdens de partij tussen Sint-Niklaas en Hamme: bezoeker Robbie Ringoet haakte tijdens een ongelukkig duel vast in de grasmat, en brak daarbij zijn kuit- én scheenbeen. De jonge middenvelder is daags nadien nog steeds aangeslagen. “Gelukkig krijg ik veel steun.”

Liggend in de zetel, met het linkerbeen gestrekt. Veel keuze heeft Robbie Ringoet de komende weken niet, want voor een dubbele beenbreuk bestaat in eerste instantie maar één remedie: platte rust. Voor Ringoet is het een beetje een nachtmerrie.

“Toen ik naar de grond ging, wist ik meteen dat het niet goed was", vertelt hij. “Ik probeerde mijn voet te bewegen, maar dat lukte niet. Er spookten allerlei scenario’s door mijn hoofd, maar vreemd genoeg drong het op het veld nog niet volledig door.” De partij lag twintig minuten stil, tot Ringoet uiteindelijk afgevoerd werd naar het ziekenhuis. “Pas op weg in de wagen, begon ik te beseffen hoe erg het kon zijn.”

Warme berichtjes

Het verdict is zwaar. Het seizoen van de jonge Hamme-speler is hoe dan ook voorbij, en ook de voorbereiding voor volgend seizoen zal Ringoet grotendeels missen. “Het is zó jammer”, vertelt de middenvelder aangedaan. “We zaten net in een goede flow, na een wat moeilijk seizoen. Het zal even slikken worden om de komende partijen te gaan kijken, en niet mee te kunnen spelen. Ik kreeg wel al enorm veel warme berichtjes en steun. Dat doet deugd. Ik krijg zo het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Of ik de speler van Sint-Niklaas iets verwijt? Wel neen. Ik maakte zelf een ongelukkige beweging, die speler treft geen schuld.” 

Ringoet is podoloog in opleiding. De komende maanden moest hij normaal zijn eindstage voltooien. “Daarvoor moet ik natuurlijk ook rechtstaan. Ik weet dus nog niet hoe ik dat zal regelen. Deze blessure komt op het slechtst mogelijke moment. Al is elk moment misschien het slechtste voor zo’n kwetsuur. Gelukkig ben ik nog jong, en zal ik normaal terug op niveau komen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.