Een beetje Parijs aan de Durme

NIEUWE SHOW CABART MAGIC PAK EROTISCHER

De artiesten van Royal zorgden voor een spetterende show, die Parijs een beetje naar de Oost-Vlaamse gemeente bracht.
Copyright : Geert De Rycke De artiesten van Royal zorgden voor een spetterende show, die Parijs een beetje naar de Oost-Vlaamse gemeente bracht.
De nieuwe show van Cabaret Magiq is een pak erotischer dan de vorige. Live zang, speciale effecten, praalkostuums en illusies maken de nieuwe show af. 'Royal' ging afgelopen zaterdag in première in het cabaret in de Noordstraat. "Klein Parijs aan de Durme", reageerde toeschouwer Tijl Dauwe, die zelf regisseur is.

Een jaar geleden stonden ze voor het eerst te popelen om de rode gordijnen van hun cabaret te openen, Ian Van Hoogendorp en illusionist Latif Zerouali. Samen met drie danseressen en Travestie Ivana zorgden ze voor een show die een stukje Parijs naar Hamme bracht: pluimen, rode glittergordijnen, illusie en, hoe kan het ook anders, de French Cancan. Het zaaltje in de Noordstraat werd ingekleed in de sfeer van de Parijse Moulin Rouge en voorzichtig begonnen ze er twee shows per maand te geven. Al snel waren ze genoodzaakt om meer voorstellingen aan te bieden en afgelopen weekend stonden ze er met hun nieuwe show, waarbij ze nét dat stapje verder gaan.

De French Cancan werd met verve gebracht.
Copyright : Geert De Rycke De French Cancan werd met verve gebracht.

Parijse nachtleven

"De sfeer moet hetzelfde blijven als die van het voorbije jaar: mensen even naar een andere wereld brengen waar ze geen haast hebben, aan niets moeten denken en gewoon mogen kijken en genieten", zegt Latif die tijdens de show zelf illusionist van dienst is. "Toch wilden we nog meer bieden dan het voorbije jaar met live zang van Robin Desmet, nieuwe danseressen en speciaal ontworpen praalkostuums. Het was de Nederlandse Dian Van de Ven die maar liefst 75 kostuums maakte, die allemaal de revue passeren."


'Royal' straalde dan wel dezelfde sfeer uit als de eerste show 'Fantasy', toch waren er een aantal opvallende verschillen. Het Parijse nachtleven kwam nog dichterbij met enkele erg erotische acts, Travestie Ivana ging nog een stapje verder in haar komische acts en zorgde voor meer interactie met het publiek.Ook de speciale effecten werden verfijnd. Zo opent de show meteen met een origineel spel tussen licht en donker.

Las Vegas was nooit veraf, dankzij Travestie Ivana.
Copyright : Geert De Rycke Las Vegas was nooit veraf, dankzij Travestie Ivana.

Originele dansen

Choreografe Ingrid Coppieters, die zelf nog danseres was in het Parijse Lido, zocht de choreografie zorgvuldig uit en zorgde voor een reeks originele dansen die de sfeer perfect weergeven. "Tot de dag voor de voorstelling werd er nog bijgeschaafd, maar ik mag met trots zeggen dat het geslaagd is."


De nieuwsgierige toeschouwers die de première bijwoonden, waren meteen enthousiast. Onder hen ook regisseur Tijl Dauwe, die samen met een delegatie van musical 'Kiss Me, Kate' naar Hamme afzakte. "Het werd een gezellige, toffe avond die perfect de sfeer van het Lido in Parijs weergeeft. Ik was vooral fan van de danseressen maar de illusie, live zang en humor zorgden voor een goede afwisseling. Het is vooral vreemd dat zoiets hier in Hamme bestaat, een beetje klein Parijs aan de Durme", aldus een tevreden toeschouwer.


Info: www.cabaretmagiq.be.