Drie nieuwe ondergrondse glasbollen in Hamme

Naast de glasbollen op het Tweebruggenplein, komen er nog drie bij in Hamme.
Geert De Rycke Naast de glasbollen op het Tweebruggenplein, komen er nog drie bij in Hamme.

In Hamme zullen in de toekomst nog drie nieuwe ondergrondse glasbollen geplaatst worden door de gemeente. Op het Tweebruggeplein in Hamme werden er al twee geplaatst, maar de gemeente was vragende partij aan Verko voor nog meer exemplaren. “Deze moeten er komen op de Strijderslaan, aan de hoek met de Killestraat en de Kasteellaan en aan de Dokter Hyleboslaan", aldus schepen van Milieu Tom Waterschoot. Voor het plaatsen van de containers krijgen ze ook subsidies van Verko. “Voor alle containers samen betalen we iets meer dan 13.000 euro. Dit zal verrekend worden in de afrekeningen die Verko voor de gemeente maakt", aldus Waterschoot. 

De glasbollen zouden er moeten staan tegen het voorjaar van 2019. “We hebben intussen ook goed nieuws gekregen in verband met de ondergrondse containers op het Tweebruggenplein", zegt Waterschoot. “Ook hier zal de gemeente een subsidie krijgen van Verko", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.