Derde show van Cabaret Magiq is 'Sublime'

Live zang maakt dit seizoen plaats voor betoverende circusacts

Cabaret Magiq deed de titel van de nieuwe show alle eer aan. In 'Sublime' zijn behalve dans en magie ook betoverde circusacts te zien. 'Vlaanderens meest glamoureuze spektakel', zoals het cabaret zichzelf omschrijft, is duidelijk klaar voor een nieuw seizoen.

Cabaret Magiq opende drie jaar geleden de deuren in de Noordstraat in Hamme. Latif Zerouali en Ian Van hoogendorp wilden daarmee het Parijse nachtleven naar Vlaanderen brengen. Een gewaagd en vernieuwend concept voor ons Vlaanderenland. "We begonnen voorzichtig met 26 shows tijdens ons eerste jaar. Het tweede jaar werden dat er al 47 en dit seizoen staan er tachtig shows gepland", zegt Ian. Daarmee slaat het concept van een cabaret duidelijk aan.

Elk jaar boksen Ian, Latif en hun medewerkers, waaronder choreografe Ingrid Coppieters en kostuumontwerpster Dian Van de Ven, een heel nieuwe show in elkaar. In 'Sublime' blijven de vaste waarden blijven behouden en ze worden aangevuld met enkele nieuwigheden. "De French Cancan zit al voor het derde jaar op rij verwerkt in de show. Maar in 'Sublime' goten we hem in een nieuw jasje, of beter: in nieuwe kostuums. De showgirls kregen een kostuum met een vernieuwend kleurtje aangemeten, de rokken wegen vier kilogram en er is 500 meter aan ruches in verwerkt", zegt Latif. "Ook de dans zelf werd aangepast, maar hij blijft wel herkenbaar."

Nieuw dit seizoen: circusartieste Alexandra Malter.
Repro Geert De Rycke Nieuw dit seizoen: circusartieste Alexandra Malter.

Circusartieste zorgt voor extra dimensie

Zangeres Robin, die vorig jaar live zang naar het cabaret bracht, werd dit jaar vervangen door circusartieste Alexandra Malter. "Zij zorgde voor verrassende nieuwigheden", klinkt het in het publiek dat de eer had om de première te mogen bijwonen. "Ze is een echte acrobate, bijna een slangenmens. Maar vooral tijdens de acts met de hoelahoeps viel onze mond bijna open van verwondering. Alexandra laat een nieuwe wind waaien door Cabaret Magiq." De show wordt compleet gemaakt met de magie en betovering die illusionist Latif brengt en de humor waarvoor travestie Ivana opnieuw zorgt met haar playbacknummers en de interactieve acts met het publiek.

In 'Sublime' passeren een zeventigtal ensembles de revue. Showgirls toveren zich in een mum van tijd in een ander kostuum en ook de decors wisselen alsof het niets is. Glitters, pailletten en pluimen staan centraal, net als in het Parijse nachtleven. "We merken dat ook senioren de weg naar ons cabaret vinden", zegt Ian. "Daar spelen we dit seizoen dan ook op in met de organisatie van seniorennamiddagen. Voor hen is dit bijna nostalgie."

De showgirls kregen een een kostuum met een vernieuwend kleurtje aangemeten.
Repro Geert De Rycke De showgirls kregen een een kostuum met een vernieuwend kleurtje aangemeten.

Klein Parijs in Hamme

Voor de toeschouwers blijft Cabaret Magiq meer dan een optreden. "Het totaalconcept doet het hem. Je wandelt hier binnen en meteen word je met de glimlach ontvangen. Als de rode gordijntjes dan openschuiven, stap je binnen in een andere wereld. Je waant je bijna in een filmdecor. Het enige wat we dan nog moeten doen, is zitten, genieten, eten, drinken, lachen en vooral aan niets denken. Klein Parijs achter een gevel in de Noordstraat."

Repro Geert De Rycke
Geert De Rycke
Alexandra Malter bracht ook een hoelahoep-show.
Repro Geert De Rycke Alexandra Malter bracht ook een hoelahoep-show.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Mireille Vermorgen

    Met Ingrid als core kan het Nie mis gaan mijn dochter jaren bij gedanst bij sha mo do it vezel mooi jaren geweest