Derde nocturne van academie draait rond water

De nocturne vindt plaats op 23 februari. Alle info kan je vinden op de website van de academie.
rv De nocturne vindt plaats op 23 februari. Alle info kan je vinden op de website van de academie.
De academie van Hamme organiseert op zaterdag 23 februari  de derde editie van de Nocturne. Het thema dit jaar is water. Elke twee jaar organiseert de academie een nocturne. Op deze manier stellen ze de artistieke samenwerking tussen beeld, woord en muziek op een speelse manier voor.

Tijdens de nocturne worden er ook rondleidingen voorzien door de leerlingen waarbij ze hun verhaal brengen hoe ze op de academie terecht gekomen zijn. Uiteraard worden er dan ook beelden voorzien. Leerlingen van de studierichting muziek zullen voor het thema ‘soundscapes' maken. Die klankwatervallen kan je dan horen in het schildersatelier. Er wordt een workshop ijskappen voorzien waarbij je een blok ijs in twee uur tijd tot een sculptuur omvormt. 

Voor de allerkleinsten is er een workshop lavalampen maken, schilderen met ecoline en een iPad-movie maken. Alle creaties van de leerlingen zullen ook tentoongesteld worden, net zoals de creaties van alle cursisten. De nocturne gaat door op het marktplein van 17 tot 22 uur. De toegang is gratis. Alle info kan je vinden op www.academiehamme.be 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.