Man slaat meisje (19) in elkaar na fuif

Dader vlucht en wordt nog steeds opgespoord door de politie

De Zille in Ham, waar een meisje in elkaar geslagen werd. Foto TONY VAN GALEN
TONY VAN GALEN De Zille in Ham, waar een meisje in elkaar geslagen werd. Foto TONY VAN GALEN
Meer dan twintig jongeren zijn zaterdagavond slaags geraakt na de Chirofuif aan De Zille in Ham. Een 19-jarig meisje kreeg daarbij zware klappen in de maag en het gezicht en lag gisteravond nog altijd in het ziekenhuis. De dader wordt opgespoord.  

De jongenschirofuif van Ham was rond 3 uur gedaan toen het een klein half uurtje later plots misliep buiten de zaal. Meer dan twintig jongeren stonden er aan de bushalte en kregen het met elkaar aan de stok.

Twintig tegen vijf

Over de oorzaak van de ruzie bestond geen duidelijkheid, maar een 19-jarig meisje uit Ham kreeg daarbij enkele stevige klappen van een jongen. “De chirojongens waren binnen aan het opruimen en kregen plots het bericht dat er buiten gevochten werd", legt burgemeester Dirk De Vis (CD&V) uit. “Ze zijn daarop meteen gaan kijken en zagen ongeveer twintig jongeren die met vijf andere jongeren slaags waren geraakt.”

De security van de fuif was op dat moment nog aanwezig, maar moest zich eigenlijk niet ontfermen over de feiten die zich buiten afspeelden. “Toch schoten ze even te hulp, om vooral de groepen uit elkaar te houden. De politie was inmiddels al verwittigd.

Eén meisje had enkele serieuze klappen gekregen op haar neus, en harde stampen in de maag. Ze lag bewusteloos op de grond. De chiroleiding wilde geen risico nemen en belde meteen de ambulance. “Nog vijftien minuten heeft ze roerloos op de grond gelegen", klinkt het. “Ze werd uiteindelijk afgevoerd en lag zondag nog steeds in het ziekenhuis. 

Nog niet verhoord

De politie is een onderzoek gestart. Het meisje kon nog niet worden verhoord. En de dader is momenteel nog steeds op de vlucht. “Toch hadden de mensen van de security hem gevat, maar hij is kunnen gaan lopen voor de politie ter plaatse was", zegt familie van het meisje. 

Rode jas

Bij de politie hebben ze officieel nog geen idee om wie het gaat. Maar volgens getuigen droeg de dader een rode jas met een pelskraag en had hij een zwarte bril op. Hij zou van vreemde origine zijn. “We vermoeden dat alle jongeren eerder die avond op de fuif aanwezig waren”, zegt de burgemeester. “Aangezien daar meer dan 1.000 foto’s zijn genomen, moet hij met zekerheid ergens duidelijk in beeld komen en zullen we er alles aan doen om hem te identificeren." 

De politie kon gisteravond meegeven dat er officieel nog niemand is opgepakt en dat de dader nog moet worden opgespoord en nadien verhoord. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicole Leysen

  Hopelijk word er eindelijk is een voorbeeld gesteld door zware straffen in te voeren dat in België nergens geweld getolereerd word !!!

 • Mathieu Peeters

  En dat zal voor de zoveelste keer wel weer alles zijn wat we er van horen.De nieuwe wind waait door de politie, liever niets doen dan wel iets.

 • Mike Vanderkerken

  Als man moet je echt een enorme loser zijn om een meisje te slaan, hopelijk vinden ze hem snel en steken ze hem in een instelling of bij voorkeur de gevangenis, daar is hij de zwakkere.

 • Jan Vandamme

  Peter Buyck, dat kan je zeggen, maar dat maakt het nog niet waar

 • jim choose

  Pak hem zo snel mogelijk op en laat hem dan terug vrij onder strenge voorwaarden