Vergunning onder voorwaarden voor moskee in opslagplaats

Vandaag is de moskee nog in een huis aan de overkant van het kruispunt met de N203a gevestigd.
Mozkito Vandaag is de moskee nog in een huis aan de overkant van het kruispunt met de N203a gevestigd.

De vzw Arrahman mag in een leegstaande loods langs de Nijvelsesteenweg een moskee onderbrengen. De organisatie vroeg een omgevingsvergunning aan en die is door het schepencollege onder voorwaarden goedgekeurd.

De moskee is vandaag gevestigd aan de overkant van het kruispunt met de N203a. Arrahman wilde de moskee verbouwen maar door een gebrek aan parkeerplaatsen werden de plannen nooit goedgekeurd. Daarom wil de organisatie uitwijken naar een opslagplaats aan de overkant van de N203a. Een groot deel van het gelijkvloers zal daar ingericht worden als parking.

Tegen de aanvraag werden wel verschillende bezwaarschriften ingediend omwille van de verkeersoverlast en de brandveiligheid. Het schepencollege kent de vergunning toe maar eist wel dat de vzw extra nooduitgangen voorziet. Daarvoor moet nog een extra vergunning aangevraagd worden. Zoals die maatregelen niet verzekerd zijn kan de loods niet gebruikt worden als gebedshuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.