Twintiger bezwijkt in ziekenhuis aan verwondingen na ongeval

De 22-jarige Senne D.M. uit Halle is gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De jongeman was vrijdagnacht met zijn motor tegen een geparkeerde bestelwagen gebotst.

Senne reed vrijdagnacht op de Gaasbeekstraat in Oudenaken, toen het kort voor 3 uur verkeerd ging. Een man had zich met zijn bestelwagen aan de kant gezet in de smalle weg tussen de velden, die Lennik met Sint-Pieters-Leeuw verbindt. De twintiger merkte de stilstaande auto vermoedelijk veel te laat op, waardoor het tot een botsing kwam. Een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse. Het medisch personeel stabiliseerde het slachtoffer en bracht hem snel in zeer kritieke toestand over naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Daar onderging de jongeman verschillende operaties en bleef hij voor zijn leven vechten. Jammer genoeg bezweek hij er zondagvoormiddag aan zijn zware verwondingen. Senne laat onder meer zijn ouders en twee zussen achter.


De lokale politiezone Zennevallei deed in de Gaasbeekstraat de nodige vaststellingen. Een verkeersdeskundige kwam niet ter plaatse. "Omdat er geen andere partijen betrokken zijn, werd er door ons geen deskundige aangesteld", liet parketwoordvoerster Carol Vercarre zaterdag weten. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk. (TVP)