Stadsbestuur wil thuiswerken promoten bij personeel

Het stadsbestuur wil thuiswerken promoten.
pexels Het stadsbestuur wil thuiswerken promoten.
Het stadsbestuur wil haar personeel vaker de kans geven om thuis te werken. “Het aantal thuiswerkers is beperkt, maar we willen dit wel verder promoten”, zegt schepen van Informatica Guy Nechelput (CD&V).

Gemeenteraadslid Anne-Marie Mestdag (UF) gelooft dat thuiswerken een oplossing kan zijn voor het fileprobleem in de stad en dus polste ze bij het schepencollege op de voorbije gemeenteraad naar een stand van zaken. “Dit is een concept dat geleidelijk ingang moet vinden in de organisatie”, zegt Nechelput. “In november vorig keurden we al de principes goed voor het telewerken. Ook de informatica moest aangepast worden, maar sinds juni is dat klaar. En er zijn ook afspraken die moeten gemaakt worden.” 

De stad ziet ook de voordelen van telewerken. “Nu het OCMW en de stad nauwer samenwerken, zullen ook meer mensen werken op verschillende plekken. We vervangen de vaste computers ook al stelselmatig door mobiele toestellen zodat mensen ook op andere locaties kunnen werken.” 

Eind dit jaar wil het stadsbestuur de eerste resultaten van het thuiswerken evalueren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carine Stam

    Ze werken al naast de deur, hou dat beter voor de mensen die dagelijk naar Brussel moeten en voltijds werken, ook in de zomer.