Stadsbestuur Halle wordt eigenaar van 181 jaar oude Ommegangskapel

Het stadsbestuur van Halle wordt eigenaar van de Ommegangkapel aan het Don Bosco Instituut.
Mozkito Het stadsbestuur van Halle wordt eigenaar van de Ommegangkapel aan het Don Bosco Instituut.
Het stadsbestuur van Halle voegt een nieuw stukje erfgoed toe aan de patrimoniumlijst. Ontwikkelaar PVC Project schenkt de Ommegangkapel naast de campus van Don Bosco aan de stad. Die dateert uit 1838 en werd destijds opgetrokken door burgemeester Hyacinthe Theodore Hannecart.

Voor PVC Project heeft het lapje grond op de hoek van de Gaasbeeksesteenweg en de Astridlaan weinig nut en dus besliste het bedrijf om de zeventig vierkante meter grond, inclusief de kapel te schenken aan de stad. De gemeenteraad besliste om de schenking te aanvaarden. Het kapelletje staat wel op de lijst van het bouwkundig erfgoed en zal niet gesloopt worden. Het gebouwtje is gesloten voor het publiek.

De kans bestaat dat het kapelletje prominenter te zien zal zijn wanneer de omgeving van het Don Bosco Instituut heraangelegd wordt. Wanneer het stadsbestuur beslist om er een nieuwe bestemming aan te geven, zal het wel rekening moeten houden met het feit dat de Ommegangkapel gewijd is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.