Spectakulo klaar voor tweedaags feestje

De organisatoren zijn al sinds vorige week aan de slag om het park van Buizingen om te vormen tot festivalsite.
Foto Mozkito De organisatoren zijn al sinds vorige week aan de slag om het park van Buizingen om te vormen tot festivalsite.
Het gratis evenement Spectakulo ontvangt vanavond de eerste bezoekers in het park van Buizingen, dat intussen al omgevormd werd tot een heus festivalpark.

"Vorige week woensdag zijn we met de voorbereidingen gestart", zegt coördinator Tomhas Haesaerts van vzw Spectakulo. "We hebben opnieuw enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn er extra toiletten en proberen we de bezoekers opnieuw te verrassen met nieuwe decors. Verschillende medewerkers zijn opnieuw heel creatief geweest met duurzame materialen."

190 vrijwilligers

Het festival kan rekenen op liefst 190 vrijwilligers. Vanavond gaan de deuren open om 20 uur, en kan er gefeest worden aan 'La Cabane', op 'De Koer' en aan 'Den Ami'. Zaterdag is er vanaf 12 uur kinderanimatie. Voorts staan ook voetbal- en petanquetoernooien op de planning, en openen een speciale gin-bar en hamburgerkraam de deuren. Het volledige programma is terug te vinden op www.spectakulo.be. (BKH)