Motard aangereden op A8: twee personen in levensgevaar

Het motorblok werd uit de wagen geslingerd
Mozkito Het motorblok werd uit de wagen geslingerd
Twee personen hebben vrijdagavond levensbedreigende verwondingen opgelopen bij een zwaar verkeersongeval op de A8-autosnelweg in Halle. Rond 20 uur werd daar een motorrijder aangereden. De personenwagen botste vervolgens tegen een verlichtingspaal.

UPDATE. Levensgevaar bij automobilist geweken.

De juiste omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar op basis van getuigenverklaringen zou de motorrijder uit de richting van Doornik zijn gekomen. Ter hoogte van het kruispunt sloeg hij linksaf om rechtsomkeer te maken of om de Rodenemweg in te rijden. Op dat moment werd hij aangereden door een personenwagen die uit de richting van de Brusselse ring kwam. Aangezien het om conflictvrije verkeerslichten gaat, is één van beide partijen vermoedelijk door het rode licht gereden.

De motorfiets werd tot tegen een voertuig dat voor het rode verkeerslicht in de Rodenemweg geslingerd. De motard zelf kwam hard ten val aan het kruispunt. De bestuurder van de personenwagen verloor de controle over zijn voertuig en botste enkele tientallen meters verder tegen een verlichtingspaal in de zijberm. De klap was zo hevig dat het motorblok uit de wagen werd geslingerd.

Zowel de motard als de bestuurder van de personenwagen liepen volgens de hulpdiensten levensbedreigende verwondingen op. De motorrijder werd onder begeleiding van een mugteam afgevoerd naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht, de bestuurder van de wagen werd eveneens met een mug afgevoerd naar het UZ Brussel. Beide personen zouden wel bij bewustzijn zijn gebleven.

Door het ongeval is één rijstrook richting Doornik versperd. Vermoedelijk stuurt het parket Halle-Vilvoorde een verkeersdeskundige ter plaatse. Door de versperde rijstrook is het stapvoets aanschuiven op de A8. 

De motorfiets werd weggeslingerd.
Mozkito De motorfiets werd weggeslingerd.
De wagen botste tegen een verlichtingspaal.
Mozkito De wagen botste tegen een verlichtingspaal.
Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de A8 met de Rodenemweg.
Mozkito Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de A8 met de Rodenemweg.
De motorfiets werd weggeslingerd.
Mozkito De motorfiets werd weggeslingerd.
Het motorblok van de wagen werd weggeslingerd.
Mozkito Het motorblok van de wagen werd weggeslingerd.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Stock

  Houd het plan aan deze drukke en gevaarlijke verbindingsweg onder de grond te steken volgens de alreeds opgemaakte plannen!!!

 • Roger Rymen

  Door rood rijden kan niet (maar gebeurt veel zoals ik dagelijks zie).

 • Mi Janssens

  Ik hoop op een goed herstel voor allebei, was een zwaar ongeluk. Hier in en rond Halle loopt het verkeer gevaarlijk zoniets ongehoord. Het is de vraag of ze slapen of ze vragen om jammer genoeg slachtoffers.

 • Mike Bemelmans

  Normaal ging dit stukje snelweg onder de grond gelegd worden omdat het er zo levensgevaarlijk is. Maar Minister Ben Weyts heeft hier een stokje voor gestoken zodat het gevaar er altijd zal blijven bestaan. Spijtig genoeg sluiten ze constant verbindingswegen in Halle af waardoor bijna iedereen nu langs dit gevaarlijk punt moet rijden. Vroeger kon men via een brug over die autostrade rijden maar deze hebben ze ook afgesloten nu.

 • Luigi-Iwona Wojtkowiak-Matuszczak

  Spijtig. Zo te zien had de wagen een veel te hoge snelheid maar ja het is gebeurd dus wens ik jullie een spoedig herstel. Hopelijk want voor beide was dat een harde slag.