Marc Tordeurs opgenomen in Eregalerij Carnaval

Marc Tordeurs mocht de Gouden Mastel in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet voor het Halse Carnaval.
Foto Mozkito Marc Tordeurs mocht de Gouden Mastel in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet voor het Halse Carnaval.
De Halse Carnavalsraad heeft de Gouden Mastel, een onderscheiding voor een persoon of vereniging die zich al jaren inzet voor Carnaval Halle, uitgereikt aan Marc Tordeurs.

Marc Tordeurs heeft al een lange carrière achter de rug binnen het carnavalswereldje. Hij was lid van de groepen Dei Van Sinte Roukes en De Mastellen, en sloot zich later aan bij carnavalsorganisator Halattraction. "Er zijn weinig carnavalisten die weten wat Marc doet", vertelde Sonny Vanderheyden van de Carnavalsraad tijdens de uitreiking. "Hij werkt in de schaduw, en net daarom vonden we het tijd om hem in de bloemetjes te zetten."


Marc Tordeurs is al elf jaar de chauffeur van het 'pluimengedoe'. Het prinsenpaar, maar ook de mini's, kunnen dus op hem rekenen voor al hun carnavalsbezoeken. "En als de Prins en Prinses tot 4 uur 's nachts een feestje bouwen, dan brengt hij hen veilig naar huis en staat hij de ochtend nadien opnieuw paraat", aldus Vanderheyden.


Een vereerde Marc nam de onderscheiding graag in ontvangst. Volgend jaar organiseert de Halse Carnavalsraad overigens opnieuw een revue. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zal er aan inspiratie geen gebrek zijn. (BKH)