Levensgevaar bij autobestuurder geweken

Motorrijder negeerde volgens parket het rode licht

Het motorblok werd uit de wagen geslingerd
Mozkito Het motorblok werd uit de wagen geslingerd
Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat de bestuurder van de personenwagen, een 21-jarige uit Lessen, die vrijdagavond betrokken raakte bij het zware ongeval buiten levensgevaar is. De motorrijder verkeert wel nog in kritieke toestand.

Op het kruispunt van de A8-E429 met de Rodenemweg deed zich vrijdagavond rond 20.15 uur een zware botsing voor tussen een personenwagen en een motorrijder. Of de motorrijder uit de richting van Doornik kwam, of de snelweg overstak, wordt niet meegedeeld. Wel is het zo dat de man, een 49-jarige Hallenaar, werd aangereden door een personenwagen die op de snelweg richting Doornik reed. Omdat het kruispunt geregeld wordt door conflictvrije verkeerslichten. “Het was de motorrijder die het rode verkeerslicht negeerde en tegen de auto reed”, is het parket formeel. “Er zijn diverse getuigen van het ongeval. Er werd door ons ook een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek.”

De auto botste na het ongeval nog tegen een verlichtingspaal in de berm, waarbij het motorblok uit de wagen werd geslingerd. “Beide bestuurders werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar volgens het parket verkeert enkel de motorrijder nog in kritieke toestand. 

Lees hier meer over het ongeval van vrijdagavond.

De motor werd weggeslingerd tot tegen een andere wagen
Mozkito De motor werd weggeslingerd tot tegen een andere wagenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.