Leden pokerclub spelen voortaan voor geld

Stefan Flamand (tweede van links), samen met de andere pokeraars in zaal de Muzen aan de pokertafel.
Mozkito Stefan Flamand (tweede van links), samen met de andere pokeraars in zaal de Muzen aan de pokertafel.
De leden van de Halse pokerclub Poker Mania Team spelen voortaan voor geld. "We hebben de toelating om per persoon twintig euro in te zetten", klinkt het.

Stefan Flamand, Emmerson Delarivière en Serge Koch namen in april de Halse pokerclub Poker Mania Team over. "De vorige bestuursleden gaven er de brui aan, maar wij vonden het zonde dat onze club zou verdwijnen. Het is voor ons meer een vriendenclub dan een pokerclub. Daarom hebben we na enkele maanden besloten om de club zelf voort te zetten", aldus Flamand.


De vrienden kwamen meteen met een nieuw concept op de proppen. "We wilden het pokeren wat interessanter maken en besloten om voor geld te spelen", zegt Flamand. "Van de Belgische pokerfederatie 'We Play Poker' kregen we de toestemming om elk event twintig euro per persoon in te zetten. Het enige dat we dan nog moesten doen, was de politie en de Belgische Kansspelcommissie verwittigen om helemaal in orde te zijn."

Geen prijzen meer

Het ingebrachte geld kunnen de pokeraars integraal terugwinnen. "Vroeger werd er met prijzen in natura gewerkt. Nu kunnen de pokeraars geld winnen. De club houdt wel tien procent, waarmee we dan nieuwe kaarten, chips of pokertafels kunnen kopen."


Poker Mania Team werkt zonder lidmaatschap. "Iedereen die meerderjarig is, kan zich inschrijven via onze website www.pokermaniateam.be. Momenteel spelen we gemiddeld met dertig pokeraars per avond. Als we zouden uitbreiden, willen we wel een beperking opleggen van veertig tot vijftig man, omdat we niet meer plaats hebben." De pokeravonden vinden elke dinsdagavond plaats van 20 uur tot 1.30 uur in zaal de Muzen aan de Leopold Deboeckstraat in Halle. (BKH)