Inwoners Rodenem praten vandaag met minister Weyts over oplossingen A8

Een degelatie van Leefbaar Rodenem, Leefbaar Halle wordt vandaag ontvangen op het kabinet van minister Ben Weyts.
Mozkito Een degelatie van Leefbaar Rodenem, Leefbaar Halle wordt vandaag ontvangen op het kabinet van minister Ben Weyts.
Een delegatie van de actiegroep Leefbaar Rodenem, Leefbaar Halle wordt vandaag ontvangen op het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Ze zullen er praten over de toekomstplannen voor de snelweg A8.

Initiatiefnemer Wouter Adams kondigde aan dat er vandaag een petitie met negenhonderd handtekeningen kan afgegeven worden en er werden ook digitaal bijna vierhonderd handtekeningen ingezameld.

Adams richtte de groep op toen er nieuwe plannen opdoken om het kruispunt met de Rodenemweg af te schaffen op de N203a, de verbindingsweg tussen A8 en Brusselse Ring. Er wordt wel een alternatieve weg voorzien maar dat zien veel bewoners niet zitten. De actiegroep wil nu van de minister horen wat de concrete plannen zijn voor de toekomst. Weyts kondigde eerder al de bouw van voetgangers- en fietsersbruggen aan op verschillende kruispunten om zo de oversteek voor zwakke weggebruikers veiliger te maken. Een tunnel aanleggen zoals die meer dan tien jaar geleden voorgesteld werd is te duur volgens de minister.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francis Davis

    veel succes, al moet je van populaire beloftenweyts niet te veel verwachten, heeft met de coalitievorming in Halle nog een revanchke op zijn to do list