Halse bevolking steeg in 2018 met 462 mensen naar 39.536 inwoners

Het woonproject Nederhem is een van de nieuwe woonprojecten in de stad die heel wat nieuwe inwoners lokt.
Mozkito Het woonproject Nederhem is een van de nieuwe woonprojecten in de stad die heel wat nieuwe inwoners lokt.
Halle blijkt erg aantrekkelijk als stad om te wonen. Liefst 462 nieuwe inwoners verhuisden in de loop van vorig jaar naar Halle. Vandaag wonen er 39.536 mensen in de stad. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken. Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) is niet verrast. “Veel mensen wonen liever wat kleiner, maar dan wel met heel wat voorzieningen in hun buurt”, zegt Snoeck.

De komende jaren zal Halle duidelijk de kaap van veertigduizend inwoners overschrijden. Zeker als je dus weet dat er op één jaar tijd net geen vijfhonderd mensen extra in de stad komen wonen zijn. “Dat het aantal toeneemt verrast me niet maar wel dat het aantal zo groot is”, zegt Snoeck. “Gemiddeld verwelkomen we elk jaar een driehonderdtal extra mensen, maar het zijn er nu dus meer. Het heeft ongetwijfeld te maken met enkele grote bouwprojecten die stilaan afgewerkt worden zoals het Nederhemproject. We merken ook dat er heel wat ontwikkelaars geïnteresseerd zijn om in Halle te investeren in goede woonprojecten. Halle is een aantrekkelijke stad om te wonen, anders zouden die bedrijven hier niet op zoek gaan naar mogelijkheden.”

Volgens de burgemeester zijn de nieuwe inwoners niet allemaal mensen die Brussel beu zijn. “Ik hoor wel eens over die druk uit Brussel spreken, maar we ervaren dat anders”, zegt Snoeck. “We merken vooral dat mensen naar hier verhuizen die soms wat ouder zijn en een groter huis verkopen op het platteland om hier een appartement te kopen. Ze geven die extra ruimte graag op om hier dan alles kort bij de deur te hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.