En of het Heilig Hart&College blij is met de fietsstraat

Leerlingen die met de fiets kwamen, kregen een applaus en een lolly.
Foto Mozkito Leerlingen die met de fiets kwamen, kregen een applaus en een lolly.
Aan de schoolpoort van het Heilig Hart&College werd gisterochtend een feestje gebouwd, om te vieren dat de school voortaan in een fietsstraat ligt.

Directie en leerkrachten deelden lolly's uit aan de leerlingen die met de fiets kwamen. Zij werden zelfs op een applaus getrakteerd. De Parklaan, waar het Heilig Hart&College gelegen is, werd in de voorbije zomervakantie omgevormd tot een fietsstraat, en dat mocht dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan.

"Veel veiliger!"

In zo'n fietsstraat is de snelheid beperkt tot 30 kilometer per uur, en mag gemotoriseerd verkeer ook geen fietsers inhalen. "De verkeerssituatie is hier nu veel veiliger dan vroeger", zegt leerkracht Liesbet Stroobants, die samen met haar collega's de leerlingen al sinds enkele jaren meer op de fiets wil krijgen. "Het is niet alleen veiliger fietsen aan de schoolpoort, ook elders werden er fietspaden aangelegd of werd de snelheidslimiet verlaagd. We hopen dan ook dat nog meer leerlingen nu voor de fiets zullen kiezen."


De school nodigde ook burgemeester Dirk Pieters (CD&V) en schepen van Openbare Werken Johan Servé (sp.a) uit om hen te bedanken voor de fietsstraat. (BKH)