Een goeie kelner doet moeite om pintjes te serveren

Echt kelnertalent haal je eruit via de bandenproef.
Foto Mozkito Echt kelnertalent haal je eruit via de bandenproef.
Meer dan twintig kelners hebben gisteren deelgenomen aan de 'Garçonkoers', een organisatie van het Halse café Vaantjesboer.

De deelnemers waren bijna allemaal kelners uit Halse cafés. "Zij moesten in de Vaantjesboer vertrekken met een dienblad, met daarop vier pinten, een koffie, een glaasje jenever en een potje nootjes", zegt organisator Bruno Vandierendonck. "In of aan de elf andere kroegen die deelnamen, moest een opdracht tot een goed einde gebracht worden. Bij elke proef vielen vijf punten te verdienen, en voorts kregen de kelners punten op basis van hun tijd en de hoeveelheid drank en nootjes op hun dienblad."


Jack Rossie van café Obelix kroonde zich uiteindelijk tot winnaar. Hij werd in de bloemetjes gezet op het podium op de Grote Markt. (TVP)