Drie woningen onbewoonbaar na hevige keukenbrand

Mozkito
Drie woningen in de Kruisstraat zijn onbewoonbaar na een hevige keukenbrand. Het vuur ontstond vrijdagmiddag vermoedelijk aan een frietketel. Niemand raakte gewond.

De hulpdiensten werden rond 15.20 uur opgeroepen. “Het vuur woedde in de keuken in de achterbouw van een rijwoning”, verklaart brandweerofficier Danny Van Laethem. Mogelijk was daar een frietketel oververhit geraakt. “De vlammen waren al door een dakkoepel van die achterbouw geslagen”, gaat Van Laethem verder. “Hierdoor barstte een raam op de eerste verdieping, met een beperkte overslag tot gevolg. Ook de dakgoot stond in brand.”

Het gelijkvloers ging volledig in vlammen op. “Verder is er ook veel water- en rookschade”, aldus Van Laethem. “Omdat er een reëel gevaar van overslag via het dak naar een aanpalende woonst was, moesten we daar dakpannen wegnemen. Ook in die aanpalende woning is er water- en rookschade. In de andere aanpalende woning is er eveneens rookschade. De twee huizen zijn hierdoor tijdelijk onbewoonbaar.” En ook de getroffen woning is onbewoonbaar.

De enige aanwezige bewoner kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.