Buschauffeur krijgt klappen aan het station

Een buschauffeur die voor een onderaannemer van De Lijn rijdt heeft enkele slagen geïncasseerd aan het station van Halle.

Een tiental jongeren was ontevreden omdat ze niet meer aan boord konden van een overvolle bus en probeerden via de noodknop de achterste deuren te openen.


Een van de kerels haalde bij de discussie uit naar de chauffeur. De politie en controleurs van De Lijn kwamen ter plaatse. Een tiental personen wilden maandagavond kort na 17 uur de bus op lijn 810 aan het station opstappen. "Maar er was heel wat volk aan boord waardoor niet iedereen van de groep kon opstappen", zegt Anneleen Adang, woordvoerster van de lokale politiezone Zennevallei.


"Daarom werd gevraagd om ook de achterste deur te openen. Er ontstond een discussie waarbij een persoon de chauffeur een slag in het gezicht gaf. Onze mensen hebben alle betrokkenen geïdentificeerd, maar niemand werd gearresteerd. De chauffeur zal later een verklaring komen afleggen."


Volgens Joachim Nijs, woordvoerder van De Lijn Vlaams-Brabant, ging het nog een stapje verder.


"Volgens onze vaststellingen zouden een aantal jongeren ook geprobeerd hebben om de achterste deur te openen via de noodknop", klinkt het.


"Dat is uiteraard niet de bedoeling. Voor alle duidelijkheid: niemand mag voor de rode lijn vooraan in de bus staan. Om veiligheidsredenen en omdat de chauffeur zicht moet hebben op al zijn spiegels. Agressie en het uitdelen van klappen veroordelen we en zijn voor ons in geen enkel geval te aanvaarden. Reizigers die klachten hebben over De Lijn kunnen zich uiteraard altijd tot onze klantendienst wenden." (TVP)