Bezorger doet zichzelf pakjes cadeau

POLITIE ORGANISEERT KIJKDAG OM GESTOLEN SPULLEN AAN EIGENAARS TE BEZORGEN

Een greep uit het arsenaal van de dief.
rv Een greep uit het arsenaal van de dief.
De lokale politie van de Zennevallei heeft bij een werknemer van een postbedrijf een honderdtal postpakketten teruggevonden die de man nooit afleverde. Hij hield onder meer een bosmaaier, een naaimachine en een peperdure mountainbike bij zich. Zaterdag kunnen gedupeerden hun spullen alsnog komen ophalen op een speciale kijkdag.

Het was het postbedrijf zelf dat alarm sloeg toen het heel wat meldingen kreeg van klanten in de Zennevallei en het Pajottenland die tevergeefs wachtten op hun pakje. De politie stelde een onderzoek in en dat leidde op donderdag 19 oktober naar een werknemer van het bedrijf die in Halle woont. De politie vond onder meer een stoomreiniger, schoenen, een lading iPhones, fietsenrekken, een naaimachine, camera's, een mountainbike en een toaster.

rv

Duizenden euro's

"In totaal gaat het om een honderdtal pakketten die de man nooit afleverde. De dief hield zo voor duizenden euro's aan materiaal achter. Sommige spullen zaten zelfs nog in de verpakking", zegt commissaris Reinhard Beerens. De man werd na verhoor vrijgelaten en zal vervolgd worden voor diefstal. De politie doet nu een poging om de spullen alsnog aan de rechtmatige eigenaars te bezorgen. Die wonen in Halle, Pepingen, Lennik en Gooik waar de pakjesbezorger zijn ronde had. "Bij de meeste spullen staat er immers geen adres meer op het pakketje, en bij het postbedrijf kunnen ze de spullen ook niet meer linken aan de bestemmelingen", zegt Beerens.


Komende zaterdag kan iedereen die denkt dat er spullen van hem of haar tussen zitten een kijkje nemen tussen 8.30 uur en 15 uur in het satellietgebouw van de politie in de Fabriekstraat in Halle. De politie plaatste ook al foto's op haar website. Wie spullen claimt, zal wel moeten bewijzen dat die van hem zijn. "We rekenen erop dat de mensen eerlijk zijn", zegt Beerens. "Wie iets herkent, kan bewijzen dat het van hem is door facturen mee te brengen en we houden ook informatie achter de hand waarmee we zelf kunnen aftoetsen of iemand zijn verhaal klopt. We willen zeker zijn dat we de spullen aan de juiste personen meegeven."

rv

Geen klacht ingediend

In de zone Zennevallei is het de eerste keer dat een pakketbezorger betrapt wordt nadat die pakketten achterhield. Opvallend is ook dat geen enkele van de gedupeerden een klacht indiende bij de politie. Wellicht werden de klanten door de bedrijven waar ze de spullen bestelden al verder geholpen en stapte daarom niemand naar de politie. De spullen kunnen bekeken worden op de website van de politiezone Zennevallei via: www.lokalepolitie.be/5905/nieuws/640-kijkdag-teruggevonden-gestolen-goederen.

rv