270 plaatsen op nieuwe Nederhemparking

De nieuwe Nederhemparking is sinds donderdag officieel open.
Foto Mozkito De nieuwe Nederhemparking is sinds donderdag officieel open.
Voortaan moet u wellicht veel minder lang zoeken naar een parkeerplaatsje in Halle, want de heraangelegde parking Nederhem is sinds gisteren officieel open. In de wijk zijn er zo vanaf nu 270 parkeerplaatsen in de buurt van het station en het zwembad, maar ook op wandelafstand van het centrum.

"De nieuwe Nederhemparking is een groene en comfortabele voorstadsparking", legt burgemeester Dirk Pieters (CD&V) uit. "De plaatsen zijn wel opgedeeld in zones voor langparkeerders en voor kortparkeerders."

Vijf uur parkeren

Op enkele parkeerrijen vlak bij het zwembad mogen bezoekers vijf uur parkeren. "Ideaal voor een namiddag shoppen, een bezoek aan de markt, een lunch en een partijtje zwemmen", aldus Pieters. Het grootste deel van de beschikbare plaatsen is wel voorzien voor langparkeerders en pendelaars. Onbeperkt parkeren kan nog langs de nieuwe Spoorwegstraat en aan de overkant van het kanaal op de Scheepswerfkaai en de Frans Vandemaelestraat.


Wie vanop de Nederhemparking naar de stad wil, kan op donderdagen van 10 uur tot 14 uur, op vrijdag van 14 uur tot 18 uur en op zaterdag van 10 uur tot 18 uur de pendelbus nemen naar het centrum.


(BKH)