‘Kleinzoon’ bekent aandeel in dood Louise Remy (80)

Verdachte voerde wekenlang toneel op in Halle

De toegang tot het appartementsgebouw werd tijdens het onderzoek afgesloten met politielint
Mozkito De toegang tot het appartementsgebouw werd tijdens het onderzoek afgesloten met politielint

De 36-jarige G.V. uit Halle is deze week in verdenking gesteld van doodslag op de grootmoeder van zijn vriendin. Zo komt er na meer dan twee maand een doorbraak in het verdacht overlijden van Louise Remy (80). “Vreemd dat de politie ons niets wil zeggen”, zei hij enkele weken geleden nog nonchalant.

“Na intensief onderzoek werden dinsdagochtend verschillende verdachten gearresteerd en huiszoekingen uitgevoerd”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. “Een 36-jarige man, de partner van de kleindochter van de vrouw, bekende tijdens het verhoor zijn betrokkenheid bij de feiten na confrontatie met de verzamelde bewijslast. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van doodslag, die de man liet aanhouden.” G. verscheen vrijdag al voor de Raadkamer, die zijn aanhouding voor een maand verlengde. “De andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten en het onderzoek wordt verdergezet”, besluit Vercarre. Mogelijk zien de speurders dus G. niet als enige verdachte.

Verdachte: “We hebben veel vragen”

Louise werd op 1 augustus door familie aangetroffen in haar appartement op het gelijkvloers op de hoek van de Leopold Deboeckstraat met de Melkerijstraat. Een dochter en een zoon van haar zeiden ons toen dat het onderzoek een standaardprocedure was, maar dat het om een natuurlijk overlijden gaat. “Ze werd onlangs nog geopereerd aan haar hart”, klonkt het. Enkele weken geleden liet G. zich over de zaak nog nonchalant uit. Hij kwam met zijn vriendin op hun brommer ter plaatse bij een ander verdacht overlijden in de Deboeckstraat, wat uiteindelijk wel een natuurlijk overlijden bleek. “De politie wil ons niets zeggen over de dood van de oma van mijn vriendin”, liet hij zich ontvallen. “Ik zie haar ook als mijn eigen grootmoeder, omdat ze zoveel voor ons gedaan heeft. De politie vraagt zelfs om zelf niet meer te bellen, ze zullen ons zelf verwittigen. Maar we hebben heel wat vragen. Vreemd dat er nu al opnieuw iemand in de straat sterft.”

Rekening van Louise geplunderd

Toch had het parket al vastgesteld dat er ernstige aanwijzingen waren van een gewelddadig overlijden. Waarschijnlijk overleed ze al op 31 juli. Daags na de ontdekking kamde de recherche nog de omgeving uit, vermoedelijk na een tip van een buurvrouw. “Vind haar persoonlijke papieren, en je hebt de dader”, zei ik hun. “Louise lag enkele weken in het ziekenhuis en toen heeft G. daar met zijn vriendin gewoond. Bij haar terugkomst -een maand voor haar dood- bleken al haar persoonlijke bankpapieren verdwenen te zijn. Al het eten en drinken was op, vuile was gewoon terug in de kasten gestopt en haar bankkaart werd gebruikt. Ze sprak G. hierover aan en hij kwam enorm agressief uit de hoek. Hij gooide de bankkaart naar haar hoofd. Door zijn drankgebruik en agressie vreesde ik al dat het ooit fout ging lopen. Twee weken voor haar dood stelden we bij het betalen van de factuur van de ziekenwagen vast dat haar volledige rekening geplunderd was. Het gaat om duizenden euro’s. Via de bank konden we enkel nog de rekeninguittreksels van de laatste drie maanden recupereren.” Vermoedelijk kwam het opnieuw tot een confrontatie. Dat hij verdacht wordt van doodslag wil zeggen dat hij niet naar daar trok om haar te vermoorden, maar bij het plegen van de feiten wel de intentie had om haar te doden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edy Van Der Schueren

    je grootmoeder ombrengen,het laagste dat er bestaat,stuur hen levenslang naar de gevangenis