“Bij goed resultaat praten we eerst met coalitiepartners”

Geen voorakkoord tussen meerderheidspartijen in Halle maar...

Als de kans bestaat dan willen CD&V, Sp.a en Open VLD ook de komende zes jaar samen de stad besturen. Dat viel te horen op het debat dat woensdagavond georganiseerd werd in het Heilig Hart&College. Een voorakkoord is er niet. “Maar als we met de coalitiepartners versterkt uit de verkiezingen komen dan zal er eerst met hen gepraat worden,” aldus burgemeester Dirk Pieters (CD&V).
CD&V, Sp.a en Open Vld konden het de voorbije zes jaar goed met elkaar vinden in het stadhuis.
Mozkito CD&V, Sp.a en Open Vld konden het de voorbije zes jaar goed met elkaar vinden in het stadhuis.

In het auditorium van het Heilig Hart&College debatteerden de lijsttrekkers van de verschillende partijen over uiteenlopende thema’s. Aan het einde van het debat stelden de moderatoren ook de vraag of er in Halle een voorakkoord is. De meerderheidspartijen gingen de netelige vraag niet uit de weg. “Van een voorakkoord is geen sprake”, aldus burgemeester Dirk Pieters (CD&V). “Dat heeft ook weinig zin. Maar als we met de coalitiepartners versterkt uit de verkiezingen komen dan zal er eerst met hen gepraat worden. We hebben met hen goed samengewerkt.”

Ook Sp.a-lijsttrekker Marc Snoeck (Sp.a) ziet verder besturen wel zitten. “De verstandhouding was goed”, weet Snoeck. “Maar alles hangt natuurlijk van het resultaat af. We staan voor alle klassieke partijen behalve het UF en Vlaams Belang. We hadden een goede verstandhouding met de andere meerderheidspartijen en als de mogelijkheid zich voordoet zullen we daar opnieuw een gesprek mee hebben.” De huidige coalitie van CD&V, Sp.a en Open Vld heeft samen achttien zetels van de drieëndertig in de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.