VERKIEZINGEN - Geef alle verenigingen een vaste stek

De sporthal in Denderhoutem is vaak volzet.
Claudia Van den Houte De sporthal in Denderhoutem is vaak volzet.
Tal van verenigingen kampen met een plaatstekort. Vooral bij sportverenigingen is er een grote nood aan infrastructuur. Zij moeten vaak noodgedwongen uitwijken naar buurgemeenten omdat de sporthal in Denderhoutem uit zijn voegen barst.

Zowel meerderheidspartijen N-VA als sp.a verwijzen naar de aankoop van het Sint-Martinusheem en het oud gemeentehuis in Heldergem als extra locaties voor verenigingen. "Daarnaast is een masterplan nodig is voor de bouw van een polyvalente zaal", zegt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA). "Er moet onderzocht worden op welke locatie dit best kan gebeuren, bijvoorbeeld de radarsite of de uitbouw van een sportsite in Denderhoutem. Met de afwerking van de aangekochte buitensportterreinen en het Vondelhof zal er in Denderhoutem al extra plaats zijn. Wat betreft de voetbalterreinen voor onze jeugdploegen en het plaatstekort in het volleybal en de turnclub moet bekeken worden waar en hoe een nieuwe zaal er moet uitzien", aldus Baeyens.

"Site de Radar lijkt ons een uitgelezen kans om een sport- en evenementenhal te realiseren", vertelt schepen Lisa Houtman (sp.a). "Daarnaast moeten de buitensportterreinen achter de sporthal worden gerealiseerd en kan ook bekeken worden om meer sport- en recreatiezone in het woonuitbreidingsgebied aan de Deysel te realiseren. De goedgekeurde aankoop van het Vondelhof biedt ook vele mogelijkheden op vlak van sport, recreatie, natuur en meer."

OCMW-voorzitter en schepen Gina Verbestel (Open en Liberaal) denkt aan een uitbreiding van de sporthal in Denderhoutem.

"Er kan met scholen die over sportinfrastructuur beschikken gesproken worden om te zien of zij bereid zijn om na de schooluren hun infrastructuur ter beschikking te stellen", stelt gemeenteraadslid Jeannine Schotte (Jeannine) voor. Patrick Van Weyenberg (P.A.T.) ziet een oplossing in "de bouw van een ruime multifunctionele zaal op een centraal gelegen locatie."

"Soms staan er in de gemeente gebouwen leeg. Basisschool De Krekel gaat bijvoorbeeld verbouwen. Misschien kan de sporthal gedeeld worden", aldus Ben Minoodt van GLG Haaltert. "Ook kan de radarsite ingeschakeld worden in een multifunctioneel geheel waar ook sport deel van uitmaakt." (CVHN)
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • john nauwelaerts

  ze kunnen beginnen met te besturen want daar is de laatste 3 jaar niet veel van in huis gekomen zoveel zijn ze bezig met algemeen belang , geldverslindende prutsers die de burger van haaltert meer dan 25000 euro per maand kost ge moet er fier op zijn

 • Sven Kerstens

  T is overal goednieuwsshow zeker? Raar dat dit altijd zo is enkele weken voor de verkiezingen!

 • Bart Verbeeck

  Waarom moet dit met overheidsgeld? Laat de verenigingen zelf een eigen strategie ontwikkelen. Vele ouders gaan zeker helpen en de jongeren zullen trouwens leren om meer zelfstandig te worden. Clubs die het niet halen ... dat is dan spijtig maar gewoon de wet van de natuur.

 • james vroman

  schaf de kiesplicht af !