Ga naar de mobiele website
^ Top

Petitie om werk te maken van nieuwe riolering

Johan Baetens overhandigt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) en bevoegde schepen Dany Van den Steene (Open & Liberaal) de petitie.
Foto CVHN Johan Baetens overhandigt burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) en bevoegde schepen Dany Van den Steene (Open & Liberaal) de petitie.

Enkele inwoners van deelgemeente Heldergem hebben gisteren een petitie overhandigd aan burgemeester Veerle Beayens (N-VA) en schepen van Openbare Werken Dany Van den Steene (Open & Liberaal). Met de petitie willen ze de gemeente Haaltert aanmanen om de geplande wegen- en rioleringswerken in de Processieweg en de Holbeekweg uit te voeren.

96 krabbels

De werken zouden normaal aansluiten op de werken in de Heldergemstraat, maar kregen nog geen groen licht van de gemeenteraad door de onbestuurbaarheid. De petitie telt 96 handtekeningen. "We hebben ons bewust beperkt tot de twee betreffende straten, met 56 woningen", zegt Johan Baetens. "We zijn niet gediend met de situatie en willen hiermee van ons laten horen. Anders gebeurt er niets. We kunnen alleen hopen dat er iets verandert." Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) wees erop dat minister Liesbeth Homans de gemeenteraadsleden die alles tegenstemmen, heeft gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen. "Doen ze dat niet, dan zal de minister beslissen", aldus Baeyens. Wordt vervolgd. (CVHN)Meld een bug