Optiek steunt ngo die blindheid bestrijdt

Jerom en Wim Van Pottelbergh in hun optiekzaak in de Stationsstraat in Haaltert.
Foto CVHN Jerom en Wim Van Pottelbergh in hun optiekzaak in de Stationsstraat in Haaltert.
Optiek Van Pottelbergh uit Haaltert neemt deel aan het project 'Opticiens voor de Wereld' en steunt zo de Belgische ngo 'Licht voor de Wereld'.

Die bestrijdt blindheid in Congo, Rwanda en Tanzania. De optiekzaak levert niet enkel financiële steun, maar informeert ook de klanten over de grote ongelijkheid op het vlak van oogzorg. Wereldwijd zijn naar schatting 1,4 miljoen kinderen blind. Schrijnend genoeg leeft 90 procent van hen in ontwikkelingslanden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan bijna de helft van alle gevallen van kinderblindheid verholpen worden.

Spaarpotje

"Onze bijdrage zorgt ervoor dat Licht voor de Wereld in Afrika aan de slag kan om het leven van slechtziende en blinde kinderen te veranderen", vertelt Wim Van Pottelbergh. "We maakten met hen kennis op een beurs en hebben gevraagd om te mogen deelnemen aan het project. Het ligt in de lijn van wat we doen: het zicht van mensen optimaliseren en beschermen." Er staat ook een spaarpotje in de zaak waar klanten een gift kunnen doen. (CVHN)