Handelaars organiseren gratis cursussen om levens te redden

Jeroen Wiggeleer van Snoepwinkel t' Dorpshuys in Denderhoutem en Danny De Kock van Valbusco/Renotrap in Kerksken bij één van de defibrillators.
Claudia Van den Houte Jeroen Wiggeleer van Snoepwinkel t' Dorpshuys in Denderhoutem en Danny De Kock van Valbusco/Renotrap in Kerksken bij één van de defibrillators.
Twee handelaars organiseren twee gratis cursussen over hoe een automatische defibrillator werkt. Beiden hebben zo'n toestel aan hun gevel hangen.

Jeroen Wiggeleer van Snoepwinkel t' Dorpshuys in Denderhoutem en Danny De Kock van Valbusco/Renotrap in Kerksken kochten een paar jaar geleden al een automatische externe defibrillator (AED) aan om aan hun gevel te hangen. Met het toestel kunnen mensen die een hartstilstand krijgen veel sneller geholpen worden. "Ik besloot een AED-toestel aan te kopen nadat twee van mijn werknemers hartproblemen kregen op het werk", vertelt Danny. Veel mensen blijken echter niet te weten hoe zo'n toestel werkt. "Ik kreeg die vraag regelmatig", zegt Jeroen. "Daarom besloten Danny en ik om twee gratis opleidingsdagen te organiseren waarin wordt uitgelegd hoe je een AED-toestel moet gebruiken."

"Zo'n defibrillator doet eigenlijk alles automatisch. De mensen moeten gewoon de sensoren op de persoon leggen en dan zegt het toestel wat je moet doen. Maar als je het een keertje goed uitgelegd krijgt, kan dat een leven redden en dat is de bedoeling van deze avond." Op maandag 24 september kan je in de toonzaal van Valbusco terecht voor een opleiding en op woensdag 3 oktober in  snoepwinkel t' Dorpshuys, telkens om 20 uur. De opleiding is gratis en duurt ongeveer een uurtje. Een professioneel lesgever legt volledig uit wat je best doet in zo'n situatie. Per avond kunnen telkens maximaal 40 mensen deelnemen. Inschrijven via info@renotrap.be of 053/83.00.34 (cursus bij Valbusco) en via tdorpshuys@telenet.be of 0486/99.61.56 (cursus bij 't Dorpshuys).

Jeroen Wiggeleer van Snoepwinkel t' Dorpshuys in Denderhoutem en Danny De Kock van Valbusco/Renotrap in Kerksken bij één van de defibrillators.
Claudia Van den Houte Jeroen Wiggeleer van Snoepwinkel t' Dorpshuys in Denderhoutem en Danny De Kock van Valbusco/Renotrap in Kerksken bij één van de defibrillators.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.