Gemeente plant vredesboom voor herdenking einde WO I

Twee soldaten bevestigen een boodschap aan een postduif tijdens WO I.
Foto Kos Twee soldaten bevestigen een boodschap aan een postduif tijdens WO I.
De gemeente Haaltert zal op 11 november een vredesboom planten om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Er is ook een herdenkingsviering.

Het Agentschap Natuur en Bos lanceerde een oproep naar gemeenten om in 2018, naar aanleiding van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog, een nieuwe vredesboom aan te planten. De gemeente Haaltert heeft ervoor gekozen om op 11 november een zomereik te planten. Ze plant de boom om 11.45 uur op het grasperk van het Alfred Noteboomplein (Kerkskenhoek - Hoogstraat), naast het memoriaal opgedragen ter herinnering aan de 60ste verjaardag van de bevrijding van Groot-Haaltert.

Eerder die dag is er om 10.15 uur in de Sint-Gorikskerk een eucharistieviering ter nagedachtenis van de gesneuvelden. Na de viering, rond 11.15 uur, worden de kerkklokken geluid om 100 jaar Wapenstilstand na de Groote Oorlog te herdenken. Nadien kan je met een pendelbus mee naar de planting van de nieuwe vredesboom en naar het Sint-Martinusheem voor de tentoonstelling ‘Leven in bezet en bevrijd gebied’ en een receptie. De pendelbus keert om 14 uur terug naar de Sint-Gorikskerk in Haaltert.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.