Dorp boordevol activiteiten dit weekend

Retro Car Club, organisator van de jaarlijkse Cars 'n Coffee, start vrijdag met Lindy Hop in zaal Hand in Hand.
Foto Claudia Van den Houte Retro Car Club, organisator van de jaarlijkse Cars 'n Coffee, start vrijdag met Lindy Hop in zaal Hand in Hand.
Dat Denderhoutem als dorp enorm leeft, is al langer bekend, maar dit weekend is er heel wat te doen.

Zo start Retro Car Club morgen, vrijdag 6 oktober, met een danscursus Lindy Hop, een Afro-Amerikaanse dans uit de jaren '20, in zaal Hand in Hand. Je kan de cursus zes avonden lang elke eerste vrijdag van de maand volgen, tegen 20 euro per deelnemer per avond. Inschrijven kan via suzy@retrocarclub.be. Nog op vrijdag organiseert het floorbalteam Atom Eagles 's avonds vanaf 21 uur de tweede editie van Oktoberfest Atom in De Faar, in een echte Beierse sfeer met halve liters, Jägerbombs, Flügel, meters bier, muziek en meer. Wie verkleed komt, krijgt een gratis halve liter bier. De toegang is gratis. Baratom organiseert zaterdag voor het eerst een mini-foodtruckfestival in manege Equinta op de Dries in Borrekent.


"Er zijn drie foodtrucks, met barbecue, grill, thais, pizza en een koffiecaravan", vertelt Tom Verleysen van Baratom. "In de overdekte, verwarmde hal zijn er ook akoestische optredens en spelen dj's platen uit de jaren '50 om de zomerse sfeer nog wat op te roepen."

Gratis toegang

Het festivalletje start om 16 uur en de toegang is gratis. Zondag houdt kidsfashion Chevi's vanaf 14 uur haar eerste modeshow in garage Vijverman Motors in de Zonnestraat. De modellen zullen de herfst- en wintercollectie van Chevi's presenteren. Ieder kind krijgt een goodiebag. Verder is er op zaterdag opendeurdag bij Cinderella's Stories in de Nieuwstraat en opent ook bloemen Esmeralda haar deuren op zaterdag én zondag. Zondagochtend start ook een start-to-runsessie in het Vondelhof. (CVHN)