Divas starten met G-werking voor meisjes en vrouwen met beperking

voetbal
iStock voetbal
De meisjes- en vrouwenvoetbalclub Divas KVK Ninove start zaterdag met een G-werking meisjesvoetbal, voor meisjes en vrouwen met een beperking.

Op de startdag maken de meisjes kennis met de club en met het G Divas-project, maar gaan ze vooral zelf voetballen. "We hebben instellingen en scholen aangeschreven om het project bekend te maken", vertelt Yves Decuypere van Divas. "We weten nog niet wat het zal worden, maar als er voldoende interesse is, dan komen we om de twee weken samen om te trainen, spelen we regelmatig een oefenmatch en nemen we eventueel deel aan tornooien. G-sport komt steeds meer op. In het voetbal moeten die meisjes dan meedraaien in jongensploegen. In een meisjesploeg maken ze meer kans om te spelen." 

De startdag vindt zaterdag 13 oktober van 15 uur tot 17.30 uur plaats op te terreinen van Divas op de  Deysel in de Dwarsstraat in Denderhoutem. Wie interesse heeft kan terecht op divas-kvkninove@outlook.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.