Ga naar de mobiele website
^ Top

Cultuurraad denkt aan crowdfunding om projecten toch te kunnen realiseren

De cultuurraad van Haaltert denkt aan crowdfunding om de projecten die in gevaar komen door de onbestuurbaarheid toch te kunnen realiseren.

De raad schreef eerder al een brief aan alle gemeenteraadsleden, waarin ze haar ontevredenheid uitte over de gevolgen van de onbestuurbaarheid. Door de politieke impasse krijgt de cultuurraad geen subsidies meer en moet ze geplande projecten annuleren. Dat herhaalde voorzitter Rik De Schepper nog eens op de algemene vergadering van de cultuurraad. "We zitten nog steeds op droog zaad. We staan met onze rug tegen de muur. Projecten zoals muurschilderingen in elke deelgemeente en het letterkappen van poëzie in steen zullen niet of slechts deels kunnen doorgaan", aldus De Schepper. "We denken aan crowdfunding om onze kas te spijzen en toch projecten te kunnen verwezenlijken." Sommige van de aanwezige verenigingen hebben daar niet echt een goed oog in. "De inwoners zijn al genoeg misnoegd over de politieke toestand. De mensen van Haaltert zijn het gewoon kotsbeu", klonk het. "Het lijkt alsof de verenigingen niet meer van belang zijn", vond iemand van een andere vereniging. "Zonder verenigingen is een gemeente dood, en net wij worden voor schut gezet."


Meerderheidspartij N-VA reageert naar aanleiding van de brief: "Wij vinden het samen met u ondraaglijk jammer dat bepaalde projecten niet kunnen uitgevoerd worden en dat werkingsssubsidies in het gedrang dreigen te komen door de kunstmatig in het leven geroepen 'onbestuurbaarheid' en de halstarrige weigering van een aantal raadsleden om agendunten goed te keuren. Wij doen er alles aan om aan deze nefaste situatie een einde te maken." (CVHN)Meld een bug