17-jarig meisje nog steeds kritiek na ongeval

De zwarte bestelwagen reed het meisje aan op het zebrapad. De bestuurder zelf probeerde haar nog te reanimeren.
Koen Baten De zwarte bestelwagen reed het meisje aan op het zebrapad. De bestuurder zelf probeerde haar nog te reanimeren.

Het 17-jarige meisje uit Haaltert dat gisteren aangereden werd in de stationsstraat ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, en is dus niet overleden zoals op sommige sociale media kanalen verspreid wordt. Dat laat de politie van Denderleeuw/Haaltert weten. Het meisje werd aangereden door een 29-jarige chauffeur uit Aalst die verblind was door de zon. Ze werd opgeschept aan het zebrapad en kwam enkele meters verder op de grond terecht. De chauffeur stapte meteen uit zijn voertuig en begon meteen het meisje zelf te reanimeren. De hulpdiensten namen het daarna over en ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk welke letsels ze net heeft opgelopen. Volgens de verklaringen van de bestuurder zou hij verblind geweest zijn door de laagstaande zon. Hij was niet onder invloed van alcohol. De straat was een tijdlang afgesloten voor het verkeer. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Sierens

    Als je verblind bent door de zon moet je stoppen of stapvoets gaan rijden.

  • Walter Van Asbroeck

    Héél erg zo een ongeval, zowel voor de chauffeur als het meisje.Hij was 100 keer in fout, want aan een zebrapad moet je altijd voorzichtig zijn, maar gelukkig had de chauffeur toch de tegenwoordigheid van geest om haar direct te reanimeren, waardoor ze nu nog leeft. Dat is eens iets anders dan doorrijden en vluchtmisdrijf plegen zoals tegenwoordig de gewoonte is. Hopelijk komt het weer helemaal goed met haar !!!