17-jarig meisje in levensgevaar na aanrijding op zebrapad, bestuurder zag niets door laagstaande zon

De zwarte bestelwagen reed het meisje aan op het zebrapad. De bestuurder zelf probeerde haar nog te reanimeren.
Koen Baten De zwarte bestelwagen reed het meisje aan op het zebrapad. De bestuurder zelf probeerde haar nog te reanimeren.
In de Stationsstraat in Haaltert, vlak voor het gemeentehuis, is een 17-jarige voetgangster in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht nadat ze werd aangereden door een personenwagen. De Mercedes Vito, een kleine bestelwagen, reed in de richting van Geraardsbergen, toen hij plots het meisje aanreed terwijl ze over het zebrapad aan het oversteken was. 

Het meisje was halfweg toen de aanrijding gebeurde. Ze kwam enkele meters verder hard op de grond terecht en de bestuurder, een jongeman, zette zijn wagen onmiddellijk langs de kant. Hij begon het meisje zelf nog te reanimeren toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Ze werd nadien in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis van Gent gebracht. 

De jonge vrouw zou in de buurt wonen, maar meer informatie is op dit moment nog niet bekend. De Stationsstraat is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer en er is een omleiding voorzien. Het parket zal ook nog een verkeersdeskundige sturen naar de plaats van het ongeval. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Bisschop

  Als je niets ziet voor je wagen, dan rij je ook niet vooruit!

 • Désiré hamelers

  Ik heb ook problemen met laagstaande zon.... dit is nu echt een stom ongeluk was weinig aan te doen is. Hoop dat het meisje vlug opknapt en dat de bestuurder er geen trauma aan overhoudt! Sterkte

 • Guy muis

  zoiets kan gebeuren daarom kuis en ontvet ik elke week mijn ruiten zowel van binnen als langs buiten.gebruik mijn zonneklep en een goede zonnebril. veel beterschap gewenst aan het slachtoffer.

 • heiko werner

  In het verleden heeft men een meestal groene folie op de bovenrand van de vooruit geplaatst, waas "cool", maar heeft de lage zo'n problematiek volledig uitgeschakeld. Maar het mag niet meer van de onnozele verkeers experts! Ik ben van mening dat op elk vooruit een antiblendstreep hoort, kan van dag gemakkelijk worden gemaakt met geleidelijke kleurovergang. De VW Käfer en de Setra bussen hebben in het verleden nog een zonneblende aan de buitenkant gehad.

 • Marc Statham

  Hier mag je maar 50kmpu ,maar ik twijfel toch sterk of je daar last hebt van een laagstaande zon want ken het daar heel goed,en nooit last van gehad op die baan.