Zó ziet de nieuwe multifunctionele zaal 'Den Box' eruit

De nieuwe multifunctionele zaal van 'Den Box'.
Foto Sven Ponsaerts De nieuwe multifunctionele zaal van 'Den Box'.

Zo'n tien maanden nadat de 'eerste steen' werd gelegd, zit de realisatie van de nieuwe Haachtse multifunctionele zaal Den Box in haar laatste fase. De gemeente bood alvast een blik in het ongeveer 3,1 miljoen euro kostende project. Den Box moet begin volgend jaar klaar zijn om in gebruik te worden genomen.


Den Box werd gebouwd achter sporthal Den Dijk, en bestaat uit een grote en een kleine zaal. De grote zaal - een zaalvoetbalveld groot en zevenmeter hoog- werd uitgerust met een negen millimeter dikke, elastische sportvloer, en is daardoor geschikt voor een groot aantal zaalsporten. De enorme sporthal werd eveneens akoestisch geïsoleerd, en kan zo voor een groot aantal uiteenlopende activiteiten worden gebruikt.


Erkende Haachtse verenigingen zullen in de polyvalente zaal, die plaats biedt aan 1.500 fuif- of concertganger, fuiven en optredens kunnen houden. Dat aantal zal wel tot een zevental per jaar worden beperkt. Tijdens weekavonden zullen vooral de Haachtse sportverenigingen hun trainingen in de sporthal afwerken. Overdag kunnen onder meer de Haachtse scholen in de moderne sportruimte terecht.


De kleinere zaal is eerder bedoeld voor vechtsport, dans- en muziekrepetities. De ruime inkomhal kan als foyer tijdens evenementen fungeren. Eerder kregen ook de buitenterreinen een facelift. Er werden drie nieuwe voetbalvelden aangelegd: twee natuurgrasvelden en één kunstgrasveld. Om het grondig uitgebreide complex nog beter bereikbaar te maken, werd tegelijk ook de Sportveld, de trage weg die via het vrijetijdscomplex richting Wakkerzeel loopt, heraangelegd. (SPK)