Vernieuwde tumblingbaan krijgt eerste enthousiastelingen over de vloer

Enkele kinderen van de speelpleinwerking mochten in aanwezigheid van schepen Steven Swiggers de tumblingbaan al eens uittesten.
Foto Ponsaerts Enkele kinderen van de speelpleinwerking mochten in aanwezigheid van schepen Steven Swiggers de tumblingbaan al eens uittesten.
De gemeente Haacht heeft zowel de sportvloer als de tumblingbaan in haar sportcomplex Den Dijk in Wespelaar vernieuwd. De werken duurden twee maanden en kostten 180.000 euro. Enkele kindjes van de speelpleinwerking mochten de nieuwe tumblingbaan al eens uittesten.

"Per jaar komen er hier in Den Dijk zo'n 66.000 sporters over de (sport)vloer", zegt schepen van Sport Steven Swiggers (Open Vld). "Het intensieve gebruik zorgde ervoor dat de naden van het linoleum losten en er in de vloer verzakkingen waren. Daarom werd opnieuw een vlak elastische topsportvloer aangelegd met een 9 centimeter dikke, dubbelverende houten onderbouw. Volgens de fabrikant is de constructie goed voor 20 tot 30 jaar." Tegelijk werd ook de tumblingbaan - een lange verende baan van twee meter breed waar turners een reeks van flikflakken en salto's uitvoeren - in de turnzaal vernieuwd. Enkele kindjes van de speelpleinwerking konden er onlangs hun enthousiasme al op botvieren. "60 uur per week oefenen hier leerlingen van zowel scholen als Gym Haacht. De oude tumblingbaan dateerde echter nog van voor de bouw van de sporthal. Van de in totaal 180.000 euro die werd geïnvesteerd, wordt 60.000 euro door Vlaanderen gesubsidieerd", aldus nog Swiggers. (SPK)