Verkeerslichten Haacht worden aangepast

De lichten aan het kruispunt van de Keerbergsesteenweg met de Zoellaan zijn anders afgesteld.
Ponsaerts De lichten aan het kruispunt van de Keerbergsesteenweg met de Zoellaan zijn anders afgesteld.

Het afsluiten van de Dijlebrug in Rijmenam heeft de voorbije week heel wat files op de omleidingswegen in Haacht en Keerbergen veroorzaakt. Omdat bijna alle verkeer van de regio Keerbergen, Rijmenam met bestemming Boortmeerbeek - en omgekeerd - nu via de Hansbrug moet, is dat niet te verwonderen. Na advies van de politie en bij beslissing van de gemeente Haacht zal de fasering van de verkeerslichten aan het kruispunt Keerbergsesteenweg-Lombaardenlaan-Zoellaan worden aangepast. De groenfases voor de omleidingswegen worden afhankelijk van het tijdstip verlengd. “Dit bleek vrijdag al heel wat fileleed te verzachten en door deze maatregel was de verkeersdoorstroming veel beter”, luidt het bij de politie die hoopt dat het effect blijft. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raoul Rouma

    Extra creatie van files! Waar je vroeger vlot verkeer had. Ziekelijke oplossing om de snelheid en het vlot rijden te ontmoedigen., dat de uitstoot van c° hier groter wordt zal die intelligente specialisten een zorg wezen. Een sensor die de lichten kunnen sturen is te gemakkelijk denk ik.