Vader Abraham én Frans Bauer hoofdacts op vierde 'Hoacht Schlagert'

Organisatoren Pascal Vandenhoudt en Dries L'heureux zijn fier op hun affiche.
Foto Sven Ponsaerts Organisatoren Pascal Vandenhoudt en Dries L'heureux zijn fier op hun affiche.
In Haacht regeert vanavond wederom het Nederlandstalig charmelied. Hoofdact op de vierde editie van 'Hoacht Schlagert' is niemand minder dan de Nederlandse schlagerkoning Frans Bauer.

Al is het ook uitkijken naar het zeldzame optreden van zijn veertig jaar oudere landgenoot Vader Abraham. "Vader Abraham is ondertussen 83. Hij treedt enkel nog op tijdens grote evenementen: het is echt wel een hele eer dat wij hem hier mogen verwelkomen", verzekert Dries L'heureux van de organiserende vzw Ho8. "Veertig minuten lang zal hij hier het beste van zichzelf geven. In Vlaamse primeur brengt Pierre Kartner bovendien de jubileumeditie van zijn Smurfenlied, dat precies zestig jaar oud is. Onze andere topper - Frans Bauer - voorstellen hoeft niet meer. Hij is gewoon dé Nederlandse schlagerkoning. Het is uniek dat beide Nederlandse iconen hier op hetzelfde podium zullen staan." Voorts op de affiche onder meer: Jettie Pallettie - die vorig jaar wegens enkele gebroken ribben nog in laatste instantie verstek moest laten gaan - Swoop en Willy Sommers. "Die laatste gaf onlangs zelfs op Pukkelpop nog een memorabel optreden, waarbij de hele tent op zijn kop stond. Het zal hier in Haacht niet anders zijn", weet medeorganisator Pascal Vandenhoudt. "Zoals de traditie ondertussen, voorzien we om de sfeer nog meer te bevorderen alle aanwezigen ook van led-gadgets." De presentatie en afterparty zijn in handen van dj Dimitri Vantomme.


De zitplaatsen in de feesttent op het evenemententerrein langs de Wespelaarsesteenweg in Haacht zijn ondertussen zo goed als uitverkocht. Tickets voor staanplaatsen zijn er nog wel. Ze zijn vanavond aan de kassa te koop aan 25 euro. Meer info: www.ho8.be. (SPK)