Nieuw zorgcomplex met 48 assistentiewoningen en groepswoning klaar in 2020

Lokaal dienstencentrum wordt in project geïntegreerd

Op de site Klapgat wordt begin januari gestart met de bouw van 48 assistentiewoningen en een groepswoning. Het zorgcomplex, met op het gelijkvloers een lokaal dienstencentrum, zou tegen de lente van 2020 moeten klaar zijn.

Het project Klapgat zal bestaan uit 56 woongelegenheden, waaronder 48 assistentiewoningen en 8 woonentiteiten in een groepswoning. Op het gelijkvloers voorziet het OCMW een lokaal dienstencentrum met brasserie en multifuctionele ruimtes. Met het project wil Astor vzw bewoners van Haacht en omstreken een alternatief bieden voor klassieke rusthuizen. “Als mensen verhuizen naar een klassiek rusthuis, komen ze maar al te vaak terecht in een ziekenhuisachtige omgeving terecht, omringd door onbekende mensen, en moeten ze er leven volgens regels en een dagritme die hen door de zorgorganisatie wordt opgelegd. Hoe laat bewoners opstaan, eten en gaan slapen wordt er voor hen bepaald. Zo’n situatie kan hen angstig en verward maakt, net op een moment dat een stevige houvast hun welzijn zou verhogen”, verklaart Carol Riské van Astor vzw. “In het geval dat verhuizen van een individuele woning naar een groepswoning beter zou zijn voor het welzijn van de bewoner, vindt er hier slechts een beperkte verhuis plaats binnen hetzelfde gebouw, namelijk naar de groepswoning op het gelijkvloers.” Zaterdag werd de eerste spadesteek gegeven. Het project zou klaar moeten zijn eind februari 2020. 

De eerste steen voor het project werd gelegd. Begin januari starten de werken.
Vertommen De eerste steen voor het project werd gelegd. Begin januari starten de werken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.