Mystic Krieken 'Beste fruitbier ter wereld'

Mystic Krieken van Brouwerij Haacht werd onlangs uitgeroepen tot het beste fruitbier ter wereld. Op 20 september dingt Mystic Krieken als categoriewinnaar mee naar de titel van 'Beste bier ter wereld..

Het brouwsel dat langs de Provinciesteenweg in Boortmeerbeek wordt gebrouwen, kreeg die titel tijdens de World Beer Awards.


Ook met haar SUPER 8 Export en SUPER 8 Saison viel Brouwerij Haacht in de (nationale) prijzen. "Dat we met maar liefst drie van onze bieren op de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld scoren, is een fantastische erkenning voor ons vakmanschap", zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur van Brouwerij Haacht.

Beste bier ter wereld

"Dat we met Mystic Krieken, één van onze meer gevestigde waarden, zelfs een internationale prijs wegkapen, toont aan dat onze eigenzinnige keuze om dat bier op basis van witbier en 25 procent kriekensap te brouwen, destijds de juiste was. De nationale awards voor onze twee SUPER 8-bieren bewijzen andermaal dat dit unieke en succesvolle gamma ook door de kenners erg wordt geapprecieerd."


Als categoriewinnaar dingt Mystic Krieken nu op 20 september mee naar de titel van 'Beste bier ter wereld'.

Tongerlo Blond

Eerder dit jaar won Tongerlo NOX nog goud op de Beer & Whisky Fair in het Zweedse Göteborg. In 2014 werd het abdijbier Tongerlo Blond op de World Beer Awards nog tot 's werelds beste bier uitgeroepen.


Brouwerij Haacht is een nog onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij met een jaarlijkse afzet van meer dan een miljoen hectoliter. Naast het pilsbier Primus zijn de bekendste merken Keizer Karel, Tongerlo, Ommegang, SUPER 8, Mystic en de mineraalwaters en frisdranken van het merk VAL.


Voor de Belgische markt bottelt Brouwerij Haacht de Pepsi-cola.


(SPK)