Maïte en Camille zijn nieuwe Haachtse kinderburgemeesters

De gemeente Haacht heeft sinds donderdagavond een nieuwe kindergemeenteraad. Daarin niet één, maar wel twéé kinderburgemeesters. Door eenzelfde aantal voorkeurstemmen dragen zowel Maïte Vanderhoeven (11) uit Wakkerzeel als Camille Van Tricht (10) uit Haacht het komende jaar in duotaak de burgemeesterssjerp. 
De nieuwe Haachtse Kindergemeenteraad, met voor het eerst niet één, maar twee kinderburgemeesters: Maïte Vanderhoeven en Camille Van Tricht
Sven Ponsaerts De nieuwe Haachtse Kindergemeenteraad, met voor het eerst niet één, maar twee kinderburgemeesters: Maïte Vanderhoeven en Camille Van Tricht

Maïte, die school loopt in Don Bosco De Puzzel, en Camille, van VBS Wakkerzeel, volgen als vijfde kinderburgemeester van Haacht Anke Dewyngaert op. Het waren de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van alle Haachtse lagere scholen zelf die de voorbije weken per school twee zesdeklassers voor de raad afvaardigden. Uit die verkozenen werden donderdag tijdens de installatievergadering naast de kinderburgemeesters ook vijf schepenen en zes raadsleden gekozen - samen goed voor een 13-koppige kindergemeenteraad. De kersverse raadsleden legden meteen ook de agenda voor hun vier gemeenteraden vast. Thema's die daarbij aan bod zullen komen zijn Verkeersveiligheid, Verdraagzaamheid, Sport & Beweging en Natuur & Milieu. De raad zal haar ideeën en wensen ook overmaken aan het gemeentebestuur.

In tegenstelling tot het échte beleid, is het Haachtse kinderburgemeesterschap schijnbaar een pure meisjesaangelegenheid: Camille en Maïte zijnna Anke Dewyngaert (2017), Sophie De Witte (2016), Roxanne Lauwers (2015) en Klara Torrekens (2014), al de vijfde vrouwelijke Haachtse kinderburgemeesters op rij. In de Haachts geschiedenis was er nog nooit een ‘echte’ vrouwelijke burgemeester, bij de kinderen nam nog nooit een jongen die functie waar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.