"Iedere aanwezige krijgt snelcursus 'Hoghts'"

ARTISTIEK GEZELSCHAP PRESENTEERT TWEEDE EDITIE 'HOGTENEERS VAN VRUGER'

Het gezelschap dat de voorstellingen 'Hochteneers van vruger' brengt: André Van Aerschot, Roger Wouters, Louis Deca, Gaston Stas, Joëlle Speeckaert en Wim De Bie.
Foto Sven Ponsaerts Het gezelschap dat de voorstellingen 'Hochteneers van vruger' brengt: André Van Aerschot, Roger Wouters, Louis Deca, Gaston Stas, Joëlle Speeckaert en Wim De Bie.
Na het succes van vorig jaar, brengen enkele artistieke Haachtenaars een tweede editie van 'Hogteneers van vruger' - een boeiende en vooral plezierige voorstelling met beeld en muziek over het leven van weleer in Haacht. Podiumtaal: 'het Hoghts'.

Na de zéér succesvolle voorstellingen van 'Hogteneers van vruger' van vorig jaar, was het enigszins te verwachten dat het initiatief van rasartiesten Louis Deca en Gaston Stas een vervolg zouden krijgen. Muzikaal ondersteund door Roger Wouters en Wim De Bie brachten Louis en Gaston toen voor drie volledig uitverkochte zalen een onvergetelijke avond met vertellingen en liedjes over legendarische dorpsgenoten, plezierige gebeurtenissen en zelfs pikante anekdoten.


"We gaan dat op 21, 22 en 23 september met een nieuwe show nog eens overdoen", vertellen zanger Louis Deca (72) en verteller Gaston Stas (82). "In de verzameling van onze samensteller André Van Aerschot zitten dan ook nog meer dan genoeg amusante anekdotes die we niet voor onszelf wilden houden. Tijdens het eerste deel komt vooral het Haachtse schoolleven aan bod: begaafde en minder begaafde leerlingen, strenge en minder strenge meesters en 'mestessen', maar ook de strijd tegen gemengd onderwijs, kiezen tussen de catechismusles en de cinema, extreme schoolstraffen én een unieke zangles."

Niet enkel voor Haachtenaars

Na de pauze worden vooral opmerkelijke volwassen Haachtenaars uit de periode van 1900 tot na WOII in beeld gebracht. "Onder hen ook twee gevreesde broers voor wie iedereen een eindje omliep, maar ook de talentrijke kinderen van een charmezanger, de ongelooflijke prestatie van een simpele ezel én de gevolgen van een gedwongen huwelijk", lichten de doorwinterde artiesten alvast een tipje van de sluier. Het wordt andermaal een programma voor fijnproevers - onder meer met een veelbelovend gastoptreden van zangeres Joëlle Speeckaert. "Men moet echt niet in Haacht geboren of woonachtig zijn om van de voorstelling te kunnen genieten. Vooraf krijgt iedere aanwezige trouwens een snelcursus 'Hoghts'."


De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 21 september (20 uur), zaterdag 22 september (15 uur) en zondag 23 september (15 uur) in GC Den Breughel in Haacht. Tickets kosten in voorverkoop 10 euro. Aan de kassa (enkel nog voor zondag 23 september) is dat 12 euro. De opbrengst van de benefietvoorstellingen gaat naar vzw Rozemarijn, Kom op tegen Kanker en Samana (Ziekenzorg) afdelingen Haacht-Centrum en Sint-Adriaan.


Voor volgend jaar werkt het artistieke gezelschap al aan een derde show. Die zal dan de meer dan 130 cafés die Haacht ooit telde als rode draad hebben.


Meer info en reservatie: www.haacht.be/gcdenbreughel.