Zes jaar cel voor vrouw die ex neerklopt

Veronique S. krijgt strafvermindering.
Foto Lefelon Veronique S. krijgt strafvermindering.
De 48-jarige Veronique S. uit Vorselaar is veroordeeld tot 6 jaar celstraf voor de moordpoging op haar ex-vriend in Zoersel. De vrouw krijgt een lagere straf dan de 8 jaar in eerste aanleg. Nochtans loopt Veronique S. op haar Facebook-pagina niet hoog op met het gerecht: "Rechters en procureurs kennen geen schaamte."

De turbulente relatie van Véronique S. en het slachtoffer was in 2010 op de klippen gelopen. Ze kregen vervolgens ruzie over het omgangsrecht van hun dochter, dat eind 2013 aan haar ex werd toegewezen, tot grote frustratie van de beklaagde. De politie moest meer dan eens tussenbeide komen.


Op zondagavond 12 januari 2014 wilde de man rond 22.30 uur het huisvuil buiten zetten in de Hendrik Consciencelaan. Ineens sprong iemand uit het struikgewas en sloeg hem met een metalen staaf op het hoofd.


De man vocht terug en kon zijn belager overmeesteren. Tot zijn stomme verbazing zag hij dat het zijn ex Veronique S. was. De vrouw kalmeerde even maar viel hem dan opnieuw aan. Zij haalde uit met een kapotte fles en stak naar zijn hals.


De politie arresteerde de vrouw. Haar ex-vriend raakte gewond maar hield geen blijvende letsels over aan de aanval.

Voorbereid

Volgens de procureur had de vrouw zich grondig voorbereid op de moordpoging. Véronique S. droeg een nylonkous over het hoofd en zeven T-shirts, twee truien en verschillende broeken over elkaar. In haar rugzak staken medische scalpels en een briefje waarop stond dat haar 3-jarige dochter alleen thuis was. Voor het geval zij gearresteerd zou worden.


De verdachte ontkende altijd dat ze haar ex wilde vermoorden. Ze zei dat ze hem enkel wilde laten schrikken, maar dat geloofde het hof van beroep niet. Veronique S. heeft bijna een jaar in voorarrest gezeten.


(PLA)